Ciolacu, anunț ciudat: Ideologul economic al lui Dragnea, opțiunea conducerii PSD pentru finanțele României

0 7

Cristian Socol, autorul programului de guvernare al lui Liviu Dragnea, va fi ministrul Finanțelor într-un guvern PSD dacă social-democrații vor câștiga alegerile, a anunțat duminică președintele partidului, Marcel Ciolacu.
Ciolacu a mai spus că PSD are mai multe variante de premier: ”Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dâncu și mulți alții sunt potriviți”, a spus Ciolacu într-o emisiune electorală la Antena 3.
Șeful PSD a mai spus că ministrul Sănătății într-un guvern PSD va fi Alexandru Rafila, iar ministrul Educației va fi Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.
Cristian Socol este unul dintre artizanii programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare în 2016, program bazat pe creșterea masivă a deficitului bugetar, peste limita stabilită în tratatul UE. Dragnea a crescut cheltuieile cu pensiile și salariile bugetarilor, încercând să cumpere bunăvoința publică înaintea atacului la justiție.
Socol a contribuit decisiv la politicile fiscale ale PSD bazate pe creșterea rapidă a cheltuielilor statului cu salariile și pensiile în detrimentul investițiilor. El este promotorul unei politici fiscale numite wageledgrowth (creștere economică bazată pe creșterile de salarii).
Foto: Cristian Socol (Agepres / Cătălina Păun)

Recomandari