China respinge acuzaţiile Statelor Unite ale Americii cu privire la răspândirea coronavirusului: “Este un degenerat!”

6

Presa oficială din China respinge acuzaţiile administraţiei Donald Trump, care suspectează că virusul a fost răspândit accidental dintr-un laborator din Wuhan, acolo unde erau făcute mai multe cercetări pe tipuri de coronavirus. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

China respinge acuzaţiile Statelor Unite ale Americii: “Este un degenerat!”

Beijingul a reacţionat rapid după acuzaţiile preşedintelui Donald Trump şi a secretarului de stat Mike Pompeo. Cei doi au sugerat că epidemia a fost răspândită accidental din cauza măsurilor de securitate precare din laboratorul din Wuhan, chiar dacă virusul este unul natural:

“Acuzaţiile sunt lipsite de fundament. Adevărul este că Mike Pompeo nu are nicio dovadă. Dacă Washingtonul are dovezi solide, trebuie să permită institutelor şi oamenilor de ştiinţă să le examineze şi să le verifice. Scopul Administraţiei Trump este să câştige alegerile”, anunţă Partidul Comunist chinez într-un editorial publicat în cotidianul Global Times care l-a numit “degenerat” pe secretarul de stat, Mike Pompeo.

Donald Trump a susţinut că Beijingul a răspândit virusul din cauza unei erori oribile, chiar dacă serviciile de informaţii americane au stabilit că virusul nu a fost creat în laborator, iar acum verifică dacă a fost răspândit din acel institut, unde existau mostre pentru cercetări.

“China a mai infectat lumea în trecut, se ştie că au mai avut laboratoare sub standarde”

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat la ABC că nu există motive care să indice că virusul a fost răspândit deliberat, dar: “să ne amintim, China a mai infectat lumea în trecut, se ştie că au mai avut laboratoare sub standarde.

Nu este prima dată când lumea este expusă unui virus din cauza deficienţelor dintr-un laborator din China. Astfel, în timp ce comunitatea serviciilor de informaţii continuă să îşi facă treaba, trebuie să continue acest lucru, să verifice pentru a fi siguri, vă pot spune că există dovezi semnificative că actuala criză provine din acel laborator din Wuhan”, a precizat Mike Pompeo.

“Virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni şi nu este modificat genetic”

Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA a transmis că agenţiile secrete: “sunt de acord cu largul consens ştiinţific că virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni şi nu este modificat genetic.

Întreagă comunitate de informaţii a furnizat în mod consecvent susţinere esenţială decidenţilor politici din SUA şi persoanelor care au responsabilităţi în gestionarea virusului Covid-19, care provine din China.

Comunitatea de informaţii este de acord cu largul consens ştiinţific că virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni şi nu este modificat genetic. Aşa cum procedăm în toate cazurile, experţii comunităţii de informaţii reacţionează prin suplimentarea resurselor şi prin oferirea de informaţii critice pe teme vitale pentru securitatea naţională a SUA”, se arată în precizarea biroului.

Recomandari