CFR a cumpărat cel mai rapid tren din istoria sa: circulă cu 160 de km/h și se conduce singur CFR a cumpărat cel mai rapid tren din istoria sa

0 6

CFR Infrastructură a cumpărat unul din cele mai scumpe trenuri din istoria sa. Practic, trenul se conduce singur şi poate circula cu 160 km/h pe liniile proaspăt reabilitate din vestul ţării, informează stirileprotv.ro.

Garnitura va fi folosită la testarea liniilor proaspăt reabilitate. Astfel că ar putea rula și cu 160 de kilometri pe ora, în conditiile în care viteza comercială în România este de 45 de kilometri pe oră.

Deocamdată nu va fi folosit la transportul călătorilor, ci va fi utilizat la testarea liniilor de cale ferată. A fost produs în Franța și adus în România în cadrul proiectului de reabilitare a căii ferate din vestul țării.

Cu tot cu echipament ajunge la un preț record pentru România – 9 milioane de euro. Pentru comparație, ultimul tren cumpărat de CFR Calători în 2006, așa-numita săgeată albastră, a costat 2 milioane de euro.

Trenul Coradia Polyvalent se conduce practic singur. Este plin de senzori care anunță în timp real orice defecțiune aparută.

Recomandari