CEx al PSD stabilește data la care va fi ales președintele partidului. Dăncilă îl susține pe Ciolacu, Firea vrea ca tandemul Ciolacu-Grindeanu să se regăsească în conducere

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit ca să stabilească data Congresului la care va fi aleasă noua conducere, precum și strategia parlamentară a partidului față de proiectul alegerilor anticipate inițiat de către președintele Iohannis împreună cu liberalii.

Firea vrea ca Ciolacu și Grindeanu să-și împartă funcțiile

Vreau ca luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi, nu în ultimul rând, să decidem data Congresului”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti, potrivit Agerpres.

De asemenea, conducerea PSD dezbate și intenția președinților Camerelor, Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, de a sesiza Curtea Constituțională ca urmare a desemnării drept candidat la postul de prim-ministru a unei persoane care a pierdut deja încrederea Parlamentului.

Înainte de ședință, Gabriela Firea s-a pronunțat pentru soluția ca Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu să candideze în tandem pentru primele două funcții de conducere de la Congresul PSD.

Cred că ar trebui să stabilim care să fie următoarea conducere a PSD, bineînţeles mergând şi pe ideea de competiţie, dar o competiţie între noi nu care să livreze ştiri negative presei şi prin intermediul presei către alegători, să fie dezamăgiţi de noi. Mi-aş dori ca ambii să fie în noua conducere, şi domnul Ciolacu, şi domnul Grindeanu. Acum cu numărul 1 şi 2, partidul hotărăşte”, a afirmat Firea.

Dăncilă nu candidează la nicio funcție

Fostul președinte al partidului, Viorica Dăncilă, a anunțat că nu va candida la vreo funcție în viitoarea echipă de conducere, dar și-a arătat sprijinul pentru Marcel Ciolacu.

Vedem dacă preşedintele interimar va candida, eu sper să candideze şi sper să ne pregătim cât mai repede pentru alegeri. Îl susţin pe domnul Ciolacu, a preluat partidul într-o perioadă dificilă, am văzut că a coordonat foarte bine trecerea moţiunii de cenzură”, a spus fostul prim-ministru.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, nu s-a pronunțat în favoarea vreunui candidat, dar a spus că este nevoie ca alegerea noii conduceri să aibă loc cât mai repede, în condițiile în care se apropie alegerile locale și, posibil, cele anticipate.

E o necesitate să se producă acest Congres, pentru că ne apropiem de alegerile locale şi, în consecinţă, toate partidele trebuie să aibă conduceri stabile, statutare. Dacă va candida domnul Ciolacu sau oricine va candida, vom evalua aceste candidaturi”, a spus Buzatu.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More