Cernea și-a pus un tricou cu gay și o Biblie în mână, după ce a fost acuzat că are demoni

Gigi Becali și deputatul Remus Cernea au avut un schimb de replici extrem de aprins în cadrul unei emisiuni TV. „Eu nu te tratez pe tine cu niciun respect pentru că tu ai demoni”, i-a spus Becali lui Cernea. În schimb, Cernea spune că am fost pus într-o situație „asemănătoare cu cei care au suportat ororile inchiziției”! Deputatul a ripostat printr-o postare pe Facebook în care ținea o biblie în mână și era îmbrăcat într-un tricou în care erau gay și lesbiene.

Totul a pornit de la o discuție despre caracterul științific al cărții scrise de Becali în detenție, lucrare coordonată de Mitropolitul Ardealului. A urmat apoi un schimb de replici dure între cei doi:

Gigi Becali: Orice lucru care este benefic pentru societate este științific. Este o lucrare în care se scrie despre subiectele teologice, asta înseamnă că este o lucrare cu subiect teologic științific.

Remus Cernea: O carte în care îți afirmi credința nu este una științifică.

Becali: La mintea ta, unde crezi că poate să se însoare bărbat cu bărbat, la mintea ta dacă o pui la un câine turbează.

Cernea: Domnule, Becali, eu vă tratez cu respect, nu vă atac, discut pur principial.

Becali: Eu nu te tratez pe tine cu niciun respect pentru că tu ai demoni. Atunci când eu te jignesc pe tine, vede tot poporul român că tu ai demoni și atunci nu te mai ascultă pe tine.

Cernea: Vă întorc și celălalt obraz, domnule Becali, puteți să mă atacați cum doriți. Becali: Și celălalt obraz să îl întorci și o să ți-l scuip. (…)

Becali: Dacă mă mânii acum și jignesc acest om, o fac din dragoste pentru neamul meu, pentru ca neamul meu să înțeleagă că acest om este demon cu față de om. El nici nu este homosexual. Tu ești plătit să aperi homosexualii, nici nu ești homosexual.

Cernea: Eu apăr drepturile omului, care sunt drepturile tututor cetățenilor.

Becali: Eu îi iubesc mai mult decât tine pe acei oameni. Dar eu le spun că ceea ce fac este păcat. (…)

Cernea: Trebuie să ne respectăm unii pe ceilalați chiar dacă avem credințe diferite sau nu avem o credință. Becali: Tu îndemni oameni la demonizare și la păcat.

Cernea: Mesajul dumneavoastră nu este unul de pace, ci unul de ură.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *