„Cerem DREPTATE pentru Bogdan Gigina”. Un mare miting de PROTEST va avea loc in fata Senatului: „Nu sunteti dumnezei”

0 19

Romanii indignati de modul in care Gabriel Oprea a fost scapat de urmarirea penala in cazul mortii lui Bogdan Gigina se organizeaza pe retelele de socializare pentru a iesi in strada. 

Pe pagina de Facebook „Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat!” si-au anuntat prezenta la miting peste 1.000 de persoane, in doar cateva ore. Protestul va avea loc in fata Senatului.

„Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi si nu-si mai pot cere singuri dreptatea.

Politistul Bogdan Gigina a murit in timpul serviciului, cand era antemergator pe motocicleta si deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, seful sau. Un politist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpa nu va ajunge in fata justitiei, din cauza celor din Senatul Romaniei, care se cred deasupra legii.

Fratilor, nu sunteti. Nici dumnezei si nici invincibili.

De aceea, joi iesim in strada, chiar la voi acasa, domnilor senatori. Noi, simpli cetateni indignati venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului Romaniei, sa-l comemoram pe Bogdan Gigina si sa cerem dreptate.

Poate asa va amintiti ca nu exista vreo diferenta magica intre noi si voi, ca legea este aceeasi pentru toti si ca justitia trebuie lasata sa-si faca treaba.

Ne intalnim aici joi, incepand cu ora 18:00: http://bit.ly/2cYPdmQ

‘DNA a cerut aviz de incepere a urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea, in dosarul privind decesul politistului Bogdan Gigina, sub acuzatia de omor din culpa. Este vorba despre o noua fapta, respectiv ucidere din culpa, in dosarul deschis dupa decesul politistului Bogdan Gigina, pe 20 octombrie 2015, cand agentul a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

Respingerea cererii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de incepere a urmaririi penale, de catre majoritatea membrilor Senatului Romaniei, are drept consecinta blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privirea la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina.

Cu alte cuvinte, vointa exprimata de majoritatea senatorilor fata de cererea formulata de procurori inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit’, precizeaza DNA intr-un comunicat”, se afirma pe pagina de Facebook a protestului.

Dupa ce a fost scapat de senatori, Gabriel Oprea a gasit de cuviinta sa puna la indoiala profesionalismul lui Bogdan Gigina.

„Este foarte ciudat fiindca in acea zi, din cate stiu, a trecut de patru ori pe langa aceasta groapa. Inainte sa ajunga echipajul de politie si motociclistul au fost avertizati prin radio, li s-a spus ‘urmeaza lucrarea’ si au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atentie, cel de pe masina de politie era nasul tanarului politist. Din ce stiu, chiar i-a spus: ‘nu cred ca e bine sa vii in seara asta’. Daca era un profesionist…”, a spus Oprea pe holurile Senatului.

Recomandari