Cere Statului Român să plătească pentru Ultimele Păduri Intacte din România

0 12

Stimate domnule prim-ministru,
Stimată doamna ministru al mediului,
Stimați Membrii ai Parlamentului,

Ultimele păduri virgine și zonele de protecție strictă / integrală din parcurile naționale și naturale se exploatează ilegal deoarece proprietarii lor privați și în forme asociative nu își pot permite să le protejeze. Ei le exploatează ilegal, iar Garda de Mediu, Garda Forestieră și celelalte autorități cu sarcini de control sunt neputincioase în fața mafiei pădurilor.

Situația este total scăpată de sub control la nivel național.

Vă sugerez 2 soluții simple pe care doar domniile voastre au puterea să le aplice:

1. Prima opțiune este ca Statul să ofere compensații anuale pentru aceste păduri.
2. A doua opțiune este ca Statul să facă o ofertă de preț proprietarilor pentru a cumpăra aceste ultime păduri virgine, zone de strictă protecție și alte păduri cu valoare ridicată de conservare.

Notă: în cazul în care pădurile fac obiectul unor retrocedări ilegale nu trebuie acordate compensații.

Vezi video:

De ce este important?

Pădurile virgine și zonele de protecție strictă/integrală din parcurile naționale și naturale mai acoperă doar 2% din suprafața țării. Aceste păduri sunt ultimul adăpost sigur pentru mii de specii de floră și de faună unice în Europa. De aceea în aceste păduri mai trăiesc încă mai mult de jumătate din toți urșii, lupii și râșii din întreaga Uniune Europeană. O parte dintre aceste păduri aparțin statului și teoretic ar trebui să fie protejate.

O altă parte însă au fost retrocedate și aparțin fie unor proprietari privați, fie unor forme asociative (obști, composesorate).

În prezent proprietarii de astfel de păduri fie nu își permit să țină aceste păduri sub protecție, fie nu le pasă de ele și le exploatează.

Atât proprietarii mici care au nevoie pur și si simplu de câțiva metri cubi de lemn de foc pe iarnă, cât și proprietarii mai mari, nu mai pot beneficia legal de pe urma acelor păduri. De aceea, cei mai mulți le exploatează ilegal.

Compensațiile pot salva atât ultimele păduri intacte și pot ajuta comunitățile locale să supraviețuiască.

Cum va fi inmânată

Semnaturile vor fi transmise prim-ministrului, ministrului mediului și Membrilor Parlamentului în format electronic și tipărit.
Vom solicita și întalniri directe cu aceștia, precum și cu liderii partidelor politice pentru a le înmâna personal petiția și pentru a-i convinge să ia decizia în regim de urgență.

Semneaza petitia aici 

Recomandari