Stephen Hawking: Cum poate fi învins Statul Islamic

0 64

Cel mai deștept om de pe pământ, Stephen Hawking, spune cum poate fi învins Statul Islamic. Teribilele atentate de la Paris au schimbat faţa Europei, de vinerea trecută un climat de teroare instalându-se pe Bătrânul Continent. În contextul ameninţărilor lansate de Statul Islamic, fizicianul Stephen Hawking insistă asupra faptului că este inutil să răspundă violenţei cu violenţă.

Fizicianul Stephen Hawking a oferit un răspuns genial la întrebarea „Cum îi putem opri pe teroriștii ISIS?”. Într-un interviu pentru Huffington Post, Hawking a spus că „trebuie să ne depășim teama și să eliminăm agresivitatea pentru a învinge ISIS”.
„Calitatea umană pe care aș vrea să o consolidăm este empatia. Ea ne aduce într-o ambianță plăcută și iubitoare. Trebuie să înțelegem faptul că Statul Islamic nu este chiar atât de puternic pe cât vrea să ne facă să credem. Din punct de vedere militar, ei nu pot ajunge în Europa. Teroriștii ISIS abia sunt capabili să cucerească teritorii din Orientul Mijlociu. Gruparea Stat Islamic este slabă și singura lor armă împotriva noastră este să răspândească teama printre noi. Vor să distrugă societatea noastră, ca să poată domina în lumea lor”, a spus Stephen Hawking, potrivit stiripesurse.ro

Recomandari