Cei mai inteligenți oameni DE PE PLANETĂ sunt ROMÂNII! Olimpic la trei materii, karatist, muzician şi creator de roboţi

0 38

Dragoş Alexandru Homner (18 ani) este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi şi a obţinut până acum 11 medalii la olimpiadele naţionale de matematică, lingvistică şi informatică. În urmă cu doi ani, a fost primit în clubul select al membrilor Mensa, având un coeficient de inteligenţă de peste 132.

Dragoş Alexandru Homner, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi, fascinează prin faptul că reuşeşte cu uşurinţă să aibă rezultate excepţionale în orice domeniu care îi stârneşte interesul. „Dacă nu mă interesează ceva, nu mai continui, pentru că nu mai văd rostul“, ne explică simplu olimpicul. Cert este că până acum, Dragoş nu îşi aminteşte să nu-i fi plăcut ceva şi să nu aibă apoi rezultate remarcabile în acel domeniu scrie adevarul.ro

Încă din clasa I i-a plăcut matematica şi ne dezvăluie că îl atrage la această materie bucuria aceea lăuntrică pe care o simte când rezolvă o problemă. În clasa a V-a, Dragoş devenea olimpic naţional la această materie, obţinând medalia de bronz. În acelaşi an, a mers şi la Olimpiada Naţională de Informatică, de unde a venit acasă cu aceeaşi medalie.

Rezultatele l-au ambiţionat, astfel că anul următor a mers din nou la Olimpiada Naţională de Matematică, unde şi-a adjudecat, din nou, bronzul, iar istoria s-a repetat în clasele a VII-a şi a IX-a. În clasa a X-a şi-a îmbunătăţit performanţa, obţinând argintul.

Calificat la trei olimpiade concomitent

Dragoş a reuşit performanţa de a se califica la trei olimpiade naţionale concomitent în clasele a IX-a şi a X-a, cea de-a treia materie, pe lângă matematică şi informatică, fiind lingvistica, la care ne mărturiseşte că s-a dus din curiozitate. Nu a fost deloc uşor, ţinând cont că lingvistica are mai multe subdomenii, fiecare caracterizând anumite aspecte de structură lingvistică. Şi, ca să vă faceţi o idee despre cât de dificil poate fi, vă amintim doar domeniile lingvisticii.

Este vorba de fonetică (studiul proprietăţilor fizice ale producerii şi perceperii vorbirii), fonologie (studiul sunetelor ca elemente abstracte în mintea vorbitorului, care diferenţiază înţelesul), morfologie (studiul morfemelor sau al structurilor interne ale cuvintelor şi cum pot fi ele modificate), sintaxa (studiul modului în care cuvintele se combină pentru a forma fraze gramaticale), semantica (studiul cuvintelor şi propoziţiilor), pragmatica (studiul modului în care sunt înţelese şi folosite semnele), analiza discursului (studiul limbilor în texte scrise şi vorbite), stilistica şi sociolingvistica şi, nu în ultimul rând, semiotica (studiul semnelor şi proceselor, indicaţiei, asemănărilor, analogiilor, metaforelor, simbolismului, înţelesului şi comunicării).

Are centura neagră la karate

Olimpicul din Galaţi a fost admis acum doi ani şi în Mensa, cu un coeficient de inteligenţă (IQ) de peste 132. Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui anumit scor în urma unui test de inteligenţă care să ateste IQ-ul. „Acest statut mi-a dat mai multă încredere în mine. Acum, combinat cu munca, totul vine de la sine“, ne spune Dragoş.

Recomandari