Cea mai nouă invenție: CASA DE CARTON cu garanție 50 de ani. Prețul este mult sub nivelul pieței

0 20

Fiction Factory, o firmă din Amsterdam a revoluționat piața imobiliară prin proiectul numit Wikkelhouse, adică construcția de case de carton cu o durată de viață de minim 50 de ani. Prețul lor este sub nivelul pieței.

Casele se construiesc pe o structură ușoară acoperită cu 24 de straturi de carton obținut din lemnul pădurilor scandinave, ceea ce a dat și numele proiectului de ”Wikkelhouse” din verbul olandez wikkelen= a împacheta.

Cele 24 de straturi se lipesc între ele cu adeziv rezistent, creând astfel o structură durabilă și izolantă, și în cele din urmă fiecare casă este acoperită cu un înveliș din lemn și aluminiu, care îl protejează de orice fenomen meteo, spun constructorii.

”Toate materialele folosite la construcția Wikkelhouse sunt prietenoase cu mediul, de asemenea, producția de carton are un impact mai mic asupra planetei decât fabricarea cimentului „, a explicat Monique Wijnands, reprezentantă Fiction Factory.

1471346789-8075-wikkelhouse2

Casa de carton are o durată minimă de viață de 50 de ani, dar care poate ajunge și la 100 de ani și costă 25.000 de euro, fără costurile de transport. Instalarea casei se face doar într-o zi, spun constructorii. Deocamdată firma olandeză produce doar 12 astfel de case pe an, deși cererea este extrem de mare și există o listă de așteptare în acest sens.

1471346789-3429-wikkelhouse3

De moment se pot achiziționa doar în Olanda, Belgia, Luxemburg, Marea Britanie, Germania și Danemarca, dar firma producătoare urmărește să extindă proiectul.

https://youtu.be/b6UTStHSK1U

Recomandari