Cea mai mare statuie din Europa se află în România. Construcția a durat 10 ani! Distribuie si tu daca esti mandru de Romania!

0 24

Cel mai îngust sector al Dunării de pe teritoriul românesc, locul în care fluviul străpunge muntele de piatră, i-a determinat pe mulţi turişti să îl plaseze pe primul loc între frumuseţile naturale ale ţării. Aici se află o îndrăzneaţă sculptură de piatră, cea mai mare din Europa, un monument făcut de natură şi de om, deopotrivă. Este vorba de sculptura ce îl infăţişează pe regele dac Decebal. Statuia lui Decebal de la Porțile de Fier se află printre cele mai spectaculoase statui din lume, alături de Statuia Libertății.

Mii de turiști din toată ţara și foarte mulţi şi din străinătate au venit în vacanţă câteva zile la Cazanele Dunării. Toate locurile de cazare au fost rezervate încă de acum câteva săptămâni, informează digi24.ro

Construcția statuii a fost finanţată şi promovată de istoricul Iosif Constantin Drăgan. Lucrările s-au desfăşurat în perioada 1994-2004 şi au transformat zona într-un punct de atracţie turistică deosebită pentru cei care aleg să urmeze traseele turistice locale, în special cele cunoscute de la Cazanele Dunării.

„Sunt din Moldova, din Chișinău, prima dată sunt în zona aceasta. Sunt foarte fericit că am nimerit și am văzut locurile aestea frumoase”, spune un turist.

„Traseul pe care care îl ofeirm noi este chipul lui Decebal, Cazanale Mici, Cazanale mari, Peștera Pornicova și Cazanele Mari şi Veterani”, spune Marcu Petri, barcagiu.

Au fost ocupate toate locurile de cazare din cele peste 50 de pensiuni şi case de vacanţă din Eşelniţa şi Dubova.

„Rezervările se fac cu minimum o lună și jumătate înainte. Sunt turiști din toată țara, din străinătate, și din China, și din State, și de pe continentul nostru și de pe alte continente”, spune Marian Neicu, reprezentantul unei pensiuni.

Vezi video aici:

Pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, prețurile pornesc de la 120 de lei și ajung la 250 de lei la pensiunile de 4 margarete.

Recomandari