Cea mai mare minciuna a industriei zaharului – A platit o suma uriasa pentru a ascunde adevarul!

0 29

Mai mult de o treime din adultii americani sunt considerati obezi si aproape 70% sunt fie obezi, fie supraponderali, ceea ce face ca aceasta sa fie considerata o adevarata epidemie. Desi alimentele cu un continut ridicat de grasimi saturate pot fi de vina, alimentele cu un continut scazut de grasimi contribuie si ele – mai ales daca au un continut ridicat de zahar.

Acum, dovezile ies la iveala si demonstreaza faptul ca adevarul despre zahar a fost suprimat timp de zeci de ani, chiar de industria zaharului. Americanii si lumea intreaga au primit un mesaj gresit despre grasime si zahar, alimentele cu un continut redus de grasime fiind promovate ca fiind alegeri pozitive, chiar daca avea un continut ridicat de zahar.

Alimentele cu un continut redus de grasimi, bogate in zahar, promovate in mod fraudulos ca fiind sanatoase!

In perioada anilor ’60, industria zaharului a platit oamenii de stiinta pentru a promova grasimile saturate ca fiind principalul factor al bolilor de inima si de a reduce rolul zaharului in aparitia afectiunilor. Documentele interne ale industriei zaharului care indica amagirea au fost descoperite cercetatorii Universitatii din Calornia la San Francisco si au fost publicate in JAMA Internal Medicine.

In anul 1967, un grup numit Sugar Research Foundation (astazi cunoscut ca Sugar Asociation) a platit cei trei cercetatori de la Harvard suma de 50.000 de dolari (ajustati pentru inflatie) pentru a-si schimba concluziile studiilor despre grasimi, zahar si boli de inima.

Articolul rezultat, publicat in New England Journal of Medicine, a redus efectele zaharului asupra sanatatii si a prezentat grasimile saturate ca fiind principalul vinovat. Concluziile mincinoase ale studiului influenteaza in continuare standardele nutritionale si multi specialisti cred ca acesta este un factor principal al epidemiei de obezitate.

Datele mincinoase despre zahar si alimente cu un continut scazut de grasimi au alimentat epidemia de obezitate a Americii!

Plata din partea industriei zaharului a avut loc intr-un moment in care nu era necesara divulgarea surselor de finantare. Peste cinci decenii de cercetare privind efectele nutritiei asupra sanatatii au fost influentate in mod fraudulos de minciuna industriei zaharului.

Click pe aceeasi tema:  Consumul acestui fruct exotic reduce riscul dezvoltarii cancerului!

Sursa

Recomandari