Cea mai lunga tiroliana din Romania, de la Canionul 7 Scari, a fost redeschisa pentru turisti

Tiroliana de la Canionul 7 Scari, din Masivul Piatra Mare, cu o lungime totala de peste doi kilometri, avand mai multe trasee, a fost redeschisa, de sambata, pentru turisti.

Tiroliana de la Canionul 7 Scari are in total 2,1 kilometri si 23 de trasee pentru adulti si copii, cu o inclinatie intre doua si patru grade. Cel mai scurt dintre trasee are 47 de metri, in timp ce cel mai lung masoara 273 de metri, scrie News.ro.

Biletele pentru accesul la tiroliana costa 50 de lei de persoana pentru traseele lungi si de 20 de lei de persoana, pentru cele destinate copiilor. Tiroliana porneste de la canion, urmeaza traseul drumului forestier din zona, trece pe langa cabana si traverseaza paraul Sapte Scari prin mai multe puncte. Canionul Sapte Scari se afla in Masivul Piatra Mare si are o lungime de 160 de metri cu o diferenta de nivel de 58 de metri, aflandu-se la o altitudine de 948 de metri.

Defileul este format din sapte trepte cu inaltimi intre 2,5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari creste. Accesul principal pe traseu, care dureaza aproximativ o ora, se face din zona localitatii Timisul de Sus, de pe Drumul National 1 (traseul cu banda galbena).

Sursa foto: Canionul Sapte Scari/Facebook.com

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More