Ce va cuprinde noua declarație pe proprie răspundere necesară pentru părăsirea localității. Anunțul lui Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat ce va cuprinde noua declarație pe proprie răspundere necesară pentru părăsirea localității din 15 mai. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ce va cuprinde noua declarație pe proprie răspundere necesară pentru părăsirea localității

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce măsuri se vor relaxa din 15 mai, după trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, iar Marcel Vela a explicat ce va conține noua declarație pe proprie răspundere pentru părăsirea localității.

”Această declarație va cuprinde în formularul ei puncte compatibile cu regulile pentru deplasarea în afara localității”, a declarat ministrul Afacerilor Interne la Antena 3.

Marcel Vela i-a lăudat pe cetățeni și a precizat că 98% dintre ei au fost extrem de serioși în perioada stării de urgență și a spus că nu are nicio problemă cu ce declară aceștia când se vor deplasa în afara localității.

”Vom găsi soluții pentru a lua măsuri împotriva teribiliștilor”

”Dacă declar că am o mătușă la Vama Veche și am acolo o reuniune de familie mă credeți pe cuvânt?”, l-a întrebat jurnalista de la Antena 3, iar ministrul a răspuns: ”Da. Vă cred pe cuvânt, dar vor și verificări ale polițiștilor”.

Întrebat dacă există un cadru legal pentru a-i amenda pe cei care mint, în condițiile în care starea de alertă nu va putea intra în vigoare mai devreme de luni, 18 mai, Marcel Vela a ocolit un răspuns clar.

”Nu cred că dumneavoastră mă veți păcăli. La momentul respectiv vom anunța ce măsuri vom lua pentru cei care ne-au mințit. Vom găsi soluții pentru a lua măsuri împotriva teribiliștilor”, a menționat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că deplasările în afara localității se vor face doar pe baza declarației pe proprie răspundere și sunt permise doar din motive profesionale, pentru munci agricole și sporturi individuale.

Există o posibilitatea ca odată cu încetarea stării de urgență din 15 mai, românii să aibă un weekend fără reguli, deoarece starea de alertă ar putea intra în vigoare abia de luni.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More