Ce spuneți de asta? Manelistul Vali Vijelie în sala George Enescu a Conservatorului, acompaniat de studenți

0 35

Critici, confuzie, stânjeneală, explicaţii, justificări, dispute, ameninţări după ce ultimul videoclip al manelistului Vali Vijelie, cu piesa „De dorul tău”, a fost postat pe Youtube. Motivul: a fost filmat în Sala Enescu a Conservatorului, iar Vijelie este acompaniat de studenţi ai Universităţii de Muzică.

“Conservatorul din Bucureşti pune la dispoziţie Sala George Enescu pentru înregistrarea ultimului hit al lui Vali Vijelie, în vreme ce la Opera Naţională Bucureşti se strâng semnături pentru ca „străinii” Johan Kobborg şi Alina Cojocaru să nu mai intre în instituţie”, “Aştept momentul când sala Ateneului va fi închiriată pentru nunţi şi botezuri”, sunt doar câteva dintre reacţiile de pe Facebook după apariţia clipului manelistului.

Studenţii care au cântat alături de el în orchestră se simt stânjeniţi, recunosc că au câştigat câte 100 de lei şi spun că a fost o experienţă.

Rectorul declară că există practica închirierii sălilor şi că în acest caz cel care a închiriat este un fost student al facultăţii care a spus că este vorba despre o piesă clasică.

Liderul Asociaţiei Studenţilor îi critică pe cei care au contribuit la situaţia creată, deşi nu are nimic împotriva melodiei interpretate de această dată de Vijelie, ci cu muzica promovată de el şi de ceilalţi manelişti.

La rândul său, Vali Vijelie afirmă că aceia care îl acuză nu i-au ascultat piesa, că a ales Conservatorul pentru că el interpretează o melodie premiată la Festivalul San Remo şi Sala Enescu i s-a părut cea mai potrivită. Argumentul suprem: şi el are trei absolvenţi de Conservator în echipă.

Recomandari