Ce spune Florin Iordache despre pragul pentru abuzul in serviciu: Trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu se mai face dosare penale aiurea, minim 200 de mii de lei.

0 28

Un prag pentru abuzul in serviciu urmeaza sa fie inclus in legea care reglementeaza aceasta infractiune, iar acest prag „trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu se mai face dosare penale aiurea”, a declarat joi, la Parlament, deputatul PSD Florin Iordache. „Marimea acestui prag, din punctul meu de vedere, trebuie sa fie minim 200 de mii”, a adaugat Florin Iordache, fost ministru al Justitiei in perioada emiterii OUG 13, care stabilea un prag de 200 de mii de lei peste care abuzul in serviciu este considerat infractiune. Reamintim ca OUG 13 a provocat, la inceputul anului, cele mai ample proteste de strada de dupa Revolutie in Romania.

Intrebat de jurnalisti daca acest prag este oportun si necesar, Florin Iordache a replicat: „Pai nici acum cand e explicit?” (referire la decizia Curtii Constitutionale – n.red.) „Acum se accentueaza si o sa se vada si in motivarea Curtii ca se precizeaza foarte clar”, a adaugat Iordache.

„Pragul asta nu se stabileste pentru o persoana anume, dar trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu se mai face dosare penale aiurea. Marimea acestui prag, din punctul meu de vedere, trebuie sa fie minim 200 de mii”, a subliniat fostul ministru.

Recomandari