Ce se întâmplă cu românii care vor pleca în vacanțe în Grecia și Bulgaria. Anunțul de ultimă oră al ministrului Economiei

Țara noastră va intra de la 1 iunie în etapa a doua a măsurilor de relaxare, iar autoritățile au anunțat ce se întâmplă cu românii care vor pleca în vacanțe în Grecia și Bulgaria.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu românii care vor pleca în vacanțe în Grecia și Bulgaria

Într-o emisiune la B1, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că în acest moment românii care vor pleca în vacanțe în Grecia și Bulgaria vor fi nevoiți la întoarcere să intre în izolare la domiciliu.

”Sigur că românii pot merge în vacanțe de la 1 iunie. Problema care se pune, și încă nu am finalizat discuțiile cu Grecia și cu Bulgaria, este că, la întoarcere, regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În schimb, Virgil Popescu a explicat că până la 15 iunie, când se va deschide sezonul estival în Grecia și Bulgaria, cel mai probabil aceste lucruri se vor reglementa, în sensul că anumite țări pot fi exceptate de la această regulă pa bază de acorduri bilaterale.

Nu există nicio restricție în ceea ce privește capacitatea de cazare în hoteluri

”Eu, ca ministru, îmi doresc cât mai mulți turiști străini și români în țara noastră. După estimările pe care le avem noi, cred că mai mulți români vor prefera turismul intern pentru că se consideră mai în siguranță în România”, a afirmat ministrul Economiei.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu este de părere că toată lumea se va alinia în sensul deschiderii sezonului turistic începând din 15 iunie și atunci românii care merg în scop turistic în străinătate nu vor avea probleme la întoarcerea din afara țării.

Întrebat dacă există vreo restricție în ceea ce privește capacitatea de cazare, ministrul Economiei a precizat că Guvernul nu a luat o astfel de măsură pentru hoteluri nici în starea de urgență.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Nu avem, în momentul de față, nicio restricție cu privire la gradul de ocupare al hotelurilor. Vom lua decizii în funcție de cum evoluează situația în următoarele 15 zile și în funcție de apetitul românilor pentru a merge la mare sau la munte”, a menționat Popescu.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, joi, măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, în contextul în care autoritățile renunță la alte reguli impuse până acum.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More