Ce se întâmplă cu românii care vin în țară în perioada stării de alertă. Reguli privind carantina și auto-izolarea

51

Ce se întâmplă cu românii care vin în țară în perioada stării de alertă? Iată o întrebare la care starea de alertă care va intra în vigoare în România oferă un răspuns excelent pentru cei care revin acasă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu românii care vin în țară în perioada stării de alertă. Reguli privind carantina și auto- izolarea

România se pregătește să facă pasul de la starea de urgență la starea de alertă. Odată cu această tranziție intervin și o serie de modificări fundamentale în ceea ce privește libertatea de mișcare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Dacă în ultimele două luni, cu starea de urgență și Ordonanțele militare aferente în vigoare, românii reveniți în țară erau nevoiți să stea în carantină sau în auto-izolare, din zilele următoare lucrurile se schimbă radical.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Astfel, românii care revin în ţară de mâine nu vor mai trebui să stea în auto-izolare şi în carantină instituționalizată dacă prezintă un certificat emis de medic care să demonstrez că sunt negativi la COVID-19.

Acest certificat trebuie tradus în română şi trebuie eliberat înainte cu maximum 48 de ore. Pentru românii care vin din Republica Moldova nu se aplică această regulă a traducerii, anunță Mediafax.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

Ce se întâmplă cu cei suspecți de coronavirus

În ceea ce-i privește pe cei veniți de peste hotare care prezintă simptome de COVID-19, aceștia vor fi izolați sau carantinați pentru a nu risca o eventuală transmitere a bolii.

Tot în carantină sau stare de izolare vor intra și acei români care nu au asupra lor certificatul medical care să certifice negativitatea la boală.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

De luni, starea de alertă va fi declarată la nivel local şi naţional şi poate fi prelungită, însă nu cu mai mult de 30 de zile. În aceste condiţii, starea de alertă nu poate dura mai mult de 60 de zile.

Și călătoriile cu avionul vor fi diferite. În starea de alertă, Ministerul Transporturilor poate să ceară reguli clare ca aeroporturile, avioanele și alte echipamente să fie igienizate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari