Ce se întâmplă cu românii care muncesc în străinătate

0 58

În urmă cu puțin timp a fost făcut un anunț care afectează pe toți românii plecați la muncă în străinătate pentru a-și asigura un trai decent.
Au apărut modificări importante în noul Cod Fiscal, iar cei vizați sunt românii care muncesc în străinătate. Conform noilor reglementări în vigoare, absolut toți românii din străinătate sunt obligați să achite o contribuție la statul român: “5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!”, conform jurnalul.mm.

Prin noile reglementari în vigoare aducem la cunoştinţă persoanelor care nu au rezidenţă în România sunt obligaţi să îşi exercite drepturile cetăţeneşti prin plata contribuţiei integrale la CAS. De asemenea, începând din anul în curs, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.

În cazul în care aceștia nu realizează venituri, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la dată când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal.

Plata contribuţiei la stat se poate face trimestrial, iar în cazul refuzului de plată, aceştia vor suportă rigorile legii, iar sancţiunile nu sunt deloc de neglijat.

Recomandari