Ce a pățit Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arși: ”Am fost convocată în două comisii de disciplină”

0 36

Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de pe ceafa pacientului de la Spitalul de Arși și a făcut dezvăluiri despre mizeria și prostul management din această unitate medicală, a scris pe Facebook un mesaj adresat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În acest mesaj, Camelia Roiu spune că după a făcut publice respectivele imagini a fost convocată în două comisii de disciplină ”compuse din medici inculpați penal care, culmea, aveau în responsabilitate și unitatea de transfuzii și tot ce ține de îngrijirea arșilor (inclusiv viermii)”.

”Poate vă imaginați și cum mă simt când sunt împiedicată să-mi fac meseria, când mi se taie în foaia de terapie indicațiile de analize și monitorizările orare și când vine un șef iresponsabil să-mi ia aparatele performante din sala de operație, pe motiv că le degradez dacă le deplasez 10 metri, aparatele fiind mobile din fabricație.

Poate vă imaginați si cum e să-ți zică acelasi șef,,Sugi…. ” și să faci referate la care să nu primești nici un răspuns; să-ți zică soțul asistentei șefe ”Taci, că te pocnesc”, iar comisia de disciplină, din care face parte același șef, să-l sancționeze exemplar cu ”mustrare verbală”.

Poate vă imaginați cum e ca, inclusiv chirurgii cu care colaborez să fie somați să nu mai lucreze cu mine”, scrie Camelia Roiu pe Facebook.

”Ați lăsat aceiași oameni care, de ani de zile, au distrus spitalul”

Un alt lucru pe care-l reproșează ministrului Sănătății este acela că schimbarea fostului șef al spitalului, Mihai Marinescu nu a fost făcută în mod transparent. ”L-ați demis? Sper că nu l-ați ascuns pe undeva. Tot citesc prin ziare de prejudicii aduse statului, conform raportului Curții de Conturi.

Mai știu că, după plecarea lui, căutați un interimar integru, de încredere și care să poată face curat în spital. Ați lăsat aceiași oameni care, de ani de zile, au distrus spitalul. E ca și când, după revoluție, l-am fi lăsat tot pe Ceaușescu la putere. La Putere. Toți abuzează de ea. Discreționar. Protecția pe care le-o oferiți am mai văzut-o în frățiile politice sau de altă natură. Sper din tot sufletul să nu fie așa.

În ceea ce privește renovarea secției ATI, e o cosmetizare inutilă și ineficientă. Probabil ca dna dr. Copaciu v-a arătat buletinul cu Piocianicul rezistent la toate antibioticele (inclusiv Colistin) – nu știu în câte țări îl mai găsiți – piocianic recoltat de mine în luna martie, de pe suprafețe. Probabil că dna dr. Copaciu v-a ținut la curent cu ce-i transmiteam că se întâmplă în spital, legat de infecții.

Având în vedere toate aceste lucruri luați în calcul un spital modular cu 60 de paturi. După mine este singura soluție sigură pentru pacienți. Gândiți-vă că suntem înconjurați de războaie și nu avem un centru de arși. Gândiți- vă că oricând se poate întâmpla un nou Colectiv și dacă atunci s-au găsit bani pentru transferul lor în străinătate sunt sigură că se vor găsi și pentru un asemenea spital”, mai spune Camelia Roiu.

”E păcat că nu ne-ați protejat pe toți cei care am spus adevărul”

Medicul îi mai spune ministrului că ”e păcat că nu ne-ați protejat, pe toți cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puțini și atât de singuri. Eu m-am simțit sacrificată, exact ca în fața unui pluton de execuție. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în țară sau nu… Încă mă mai întreb…(…)

Domnule ministru, ați avut o șansă istorică pe care tocmai ați ratat-o! Sau poate că încă nu…”, încheie postarea de pe Facebook doctorița de la Spitalul de Arși.

Camelia Roiu a intrat în atenția publică după ce dezvăluit situația de la Spitalul de Arși din Capitală. Imaginile filmate cu pacientul, decedat ulterior, pe ale cărui răni se plimbau viermii au determinat declanșarea unei anchete penale. Mai mult, Ministerul Sănătății a decis închiderea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși.

Imaginile filmate de Camelia Roiu au fost prezentate în premieră de site-ul Tolo.ro.

Recomandari