Ce păţesc tinerii care se retrag din jocul ”Balena Albastră”! Povestea unui român

0 46

Organizatorii şi călăuzele jocului ”Balena Albastră” ameninţă utilizatorii care părăsesc jocul şantajându-i cu datele lor personale. A păţit-o un adolescent din judeţul Neamţ, care a povestit că persoanele cu ”rang” în reţea ştiu totul despre el şi ameninţă că îi vor face rău!

Lucian, nume fictiv al tânărului cu identitate protejată, a povestit pentru adevărul.ro că şi-a făcut cont pe platforma socială vK la începutul lunii martie, după ce aflat de pe Facebook despre aşa-numitul joc „Balena Albastră“. Tânărul a anunţat printr-un status scurt că vrea să intre în joc şi a fost contactat de un străin, un utilizator cu numele „Kylian bds“, care i-a trimis cele 50 de sarcini.

Tânărul român a decis să renunţe la experiment imediat după ce i-a trimis „călăuzei“ o fotografie prin care a probat că a îndeplinit prima sarcină. În scurt timp, a primit pe telefonul personal un mesaj de la un număr necunoscut, format din doar nouă cifre. „Prima dată când am încercat să joc mi-a explicat regulile jocului şi mi-a dat probele. Iar după am trimis poza cu f57, am şters contul. Apoi am primit pe telefonul personal mesajul, asta fiind o ameninţare că nu pot scăpa de joc. N-am reuşit nici până acum să înţeleg un lucru, care mi se pare foarte ciudat. Cum am început jocul, el (n.r. – ghidul) avea deja toate detaliile mele, fără să-i spun eu ceva. Îţi află numărul de telefon şi alte detalii“, a relatat tânărul.

Utilizatorii care se retrag sunt ameninţaţi

Potrivit adolescentului, contul utilizatorului „Kylian bds“ a fost închis după data de 6 martie. Tânărul a mai precizat că a primit doar acel mesaj ciudat după ce şi-a închis contul de pe vK şi că nu a anunţat apropiaţii sau autorităţile de existenţa acestui mesaj. O posibilă explicaţie pentru problema de confidenţialitate reclamată de adolescentul român ar fi că numărul personal de telefon trebuie folosit la înscrierea pe site, iar informaţia rămâne publică, în cazul în care nu se bifează opţiunea de ascundere. Tânărul din Neamţ susţine însă că a avut grijă să nu-şi facă public numărul de telefon.

Recomandari