Ce mănâncă Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica: În alimente se găsesc ”fire de păr, muște și chiar gândaci”

382

Elena Udrea a fost reținută pe 3 octombrie de Interpol și este încarcerată la închisoarea ”El Buen Pastor”, din Costa Rica. Între timp, s-a aflat ce mănâncă fosta blondă de la Cotroceni și în ce condiții stă.

Potrivit unui studiu făcut de o profesoară de la Facultatea de Drept a Universității Costa Rica despre traiul din închisorile din Costa Rica, 50% dintre deţinute consideră că igiena bucătăriei este rea, spun că adesea gasesc fire de păr, muşte şi chiar gândaci în alimente. Altă femeie spune că „azi ne-au dat linte cu muşchi de gândac’, alta zice că a primit „linte cu viermi’. Deţinutele spun că micul dejun se compune din o jumătate de ceaşcă de cafea şi doua chifle’.

Un prânz tipic poate să fie orez cu cârnaţi feliaţi şi o salată verde (….)’, spune una din deținute. ‘Fasolea roşie şi neagră ne-o dau fără să-i adauge nimic (sare, condimente)’, a mai adăugat aceasta. În ceea ce privește cina multe femei încarcerate spun că „Nu cinez pentru că mâncarea este oribilă’. O altă femeie spune ca bucătăria, alimentele și sala de mese „miros a droguri’. În general, femeile consideră că primesc cina foarte devreme: „Ei vor să mâncăm la ora 16 şi aşa trebuie să facem’, arată studiul, scrie știrilekanald.ro.

‘Mai spun şi că în timpul zilei nu mai primesc nici un fel de supliment alimentar, doar cafea pot bea’, se mai precizează în studiul despre condiţiile din închisoare.

46,9% din deținute spun că există diete diferite, dar nu pentru vegetariene sau cele ce au altă religie. 59,4% declară că dietele speciale se distribuie către deţinutele bolnave, dacă sunt diabetice sau hipertensive. O pot solicita personal sau prin prescripţie medicală’, punctează profesoara în lucrarea sa.

Femeile intervievate spun că, chiar dacă au probleme medicale, nu solicită schimbarea dietei pentru că le schimbă mâncarea normală cu o supă ‘oribilă’ care nu are nici un gust. 86% mărturisesc că în bucătărie au vazut muşte, gândaci şi sobolani, iar 46,8% declară că mirosul din bucătărie și sala de mese nu e deloc plăcut.

Mai sunt deţinute care spun: „Dacă nu ajungi la timp la masă, e posibil sa nu mai apuci mâncare’, mai scrie în studiul despre închisoarea în care este încarcerată Elena Udrea.