Ce lovitura pregateste PSD: El este noul ministru al Justiției, chiar este un profesionist! -surse

0 42

Potrivit unor surse Agerpres, noul ministru al Justiției ar fi un profesionist, rectorul Universității “Al.I.Cuza din Iași”, prof. univ.dr. Tudorel Toader. Asta ar însemna o lovitură dată baronilor locali reprezentați de „geniile” Eugen Nicolicea, Florin Iordache sau Șerban Nicolae.

Potrivit acelorași surse, Tudorel Toader ar putea veni miercuri la București pentru a discuta despre propunerea primită din partea premierului Sorin Grindeanu, anunță agerpres.ro.

Tudorel Toader a fost timp de 10 ani judecător al Curții Constituționale din România până în 11 februarie 2016 când a fost ales prin vot rector al Universității “Al. I. Cuza”. Din 2003 Tudorel Toader este profesor al Universității la Facultatea de Drept unde din 2004 până la preluarea mandatului de rector a fost decan.

Tudorel Toader este și membru al Comisiei de la Veneția și nu face parte din niciun partid politic.

Acesta nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma informația.

Pe Facebook, jurnalistul Cătălin Striblea a scris: „Ministrul Justitiei vine de la Iasi: Tudorel Toader, rectorul Universitatii Al.I.Cuza si fost decan al Facutatii de Drept. E a doua demnitate dupa functia de judecator CCR. Este un om echilibrat, dar, mult mai important dupa aceste zile, este ca la minister vine un profesionist.

A lucrat numai in sistem, este profesor apreciat de Drept Penal, a avut un mandat important la CCR. Si nu in ultimul rand, mi-a fost profesor:). Sigur, mi-a dat un 8:)”

Recomandari