Ce i-a făcut Irina lui Dragnea? LOVITURĂ DE RĂSUNET! S-a ajuns la Bruxelles, la cel mai înalt nivel. Listă selectă

Iată lista „piloșilor”:

„1. Ramona Niţă face parte din secţia „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ a Reprezentanţei. Este fiica fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Niţă, condamnat vara trecută la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Niţă a fost eliberat în decembrie, după decizia CCR care a desfiinţat sentinţele date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă. Procesul său va fi rejudecat.

2. Alexandru Pogea este fiul lui Gheorghe Pogea, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, ajuns la acea vreme în Executiv cu susţinerea lui Adriean Videanu. Alexandru Pogea este coordonatorul secţiei „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ din cadrul Reprezentanţei, deci este şeful Ramonei Niţă. La Bruxelles, fiul unui fost ministru PDL este şeful fiicei unui fost ministru PSD. În 2009, când PSD şi PDL erau împreună la guvernare, Gheorghe Pogea şi Constantin Niţă erau colegi de Guvern. Pogea-tatăl era la Finanţe, iar Niţă-tatăl era la IMM-uri. „Alexandru Pogea e de vreo 8 ani la Reprezentanţă şi nu se dă dus. Oficial, mandatul său ar fi trebuit să expire după patru ani, dar a tot fost prelungit până azi, la propunerea Ministerului Energiei, controlat în continuare de Constantin Niţă“, susţin surse guvernamentale.

3. Mihnea Sarcă e fiul fostului director adjunct al SIE, Vasilică Sarcă, trecut în rezervă anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis. Mihnea Sarcă e angajat la Bruxelles în Secţia Afaceri Economice şi Financiare, unde se ocupă de dosare ce ţin de sectorul bancar şi piaţa de capital. Potrivit surselor citate, Mihnea Sarcă a fost propus la post de Banca Naţională, instituţie condusă de Mugur Isărescu.

4. Diana Cliveti a fost repartizată la „Politica Externă de Securitate şi Apărare“. Diana Cliveti este fiica Minodorei Cliveti, fost parlamentar PSD de Bacău între 2000 şi 2008, apropiată de fostul sforar social-democrat Viorel Hrebenciuc. Înainte de a ajunge la Bruxelles, Diana Cliveti a lucrat la Ambasada României în Grecia, când ambasador era George Ciamba, actualul ministru pentru Afaceri Europene.

5. Andreea Seucan coordonează secţia „Afaceri Interne” din cadrul Reprezentanţei României la Bruxelles. Este fiica Aspaziei Cojocaru, fost judecător CCR, cea care, la validarea Referendumului din 2012, a înclinat balanţa în favoarea lui Traian Băsescu. Andreea Seucan este soţia lui Claudiu Seucan, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe vremea guvernării Năstase.

6. Iulian Tănase se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comericale Externe“. Cine este Iulian Tănase? Fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor diplomatice, Iulian Tănase a fost trimis la Bruxelles în urmă cu cinci ani, când relaţia dintre sora sa şi liderul PSD era la început. A rămas acolo la propunerea Ministerului pentru IMM-uri, condus de Radu Oprea, unul dintre apropiaţii lui Dragnea. Curăţenie ratată în 2017 Surse din MAE au declarat pentru „Adevărul“ că fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a făcut, în 2017, o analiză a tuturor diplomaţilor trimişi de România la Bruxelles. Raportul a ajuns pe masa premierului Mihai Tudose.

„În acel moment au început să sune telefoanele la partid, să se tragă sfori. Chiar şi ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, s-a plâns că ministrul îi descompune echipa pentru Preşedinţia UE. Ba chiar şi preşedintele Iohannis a fost înştiinţat. Tudose a plecat de la Guvern, iar Viorica Dăncilă nu a mai mişcat un deget. Raportul e într-un sertar la MAE. Meleşcanu ar putea începe oricând curăţenia“, susţin sursele citate. Contactat de „Adevărul“, Victor Negrescu a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Fata lui Melcu’ de la Teldrum a ajuns consul la Torino La mijlocul anului trecut, Guvernul Dăncilă i-a oferit o poziţie de consul lui Anton Emanuel Barbu, fiul fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, în prezent şef al Autorităţii Electorale Permanente, unul dintre apropiaţii lui Călin Popescu Tăriceanu. Anton Barbu va reprezenta România la Edinburgh. Ioana Gheorghiaş, fiica lui Mugurel Gheorghiaş, zis „Melcul“, fost coleg de facultate şi de trupă rock cu liderul PSD Liviu Dragnea şi, ulterior, unul dintre acţionarii companiei TelDrum, a fost trimisă consul al României la Torino. Sorin Pârvulescu, fiul celei de-a doua soţii a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit în primă fază consul la Strasbourg.

Mutarea emana din start un vădit conflict de interese, în condiţiile în care ministrul de Externe a contrasemnat instalarea în funcţie a fiului său vitreg. După ce s-a trezit cu o plângere penală, Meleşcanu şi-a întors, la propriu, fiul din drumul spre Strasbourg. Sorin Pârvulescu era pe autostradă în Ungaria când a fost anunţat de tatăl său vitreg că nu mai e consul, susţin surse din MAE”, arată jurnaliştii de la adevarul.ro.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More