Ce a făcut Regina Ana cu cele 2 mașini Jeep primite cadou de la Regele Mihai! Nu a știut nimeni că e capabilă de așa ceva

2493

Decedată pe 1 august 2016, principesa Ana de Bourbon-Parma i-a fost alături regelui Mihai din 1948, când s-au căsătorit și până la moartea ei, la 92 de ani. Pe 18 septembrie 2016, ziua în care regina Ana ar fi împlinit 93 de ani, Casa Regală a României a publicat 92 de fapte și aspecte mai puțin cunoscute ale vieții sale. Iată câteva dintre ele:

1. Regina Ana s-a născut la Paris, iar numele complet primit la naștere a fost Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marguerite.

2. Încă din copilărie, Reginei i-a plăcut să se plimbe pe bicicletă și să meargă la pescuit.

3. La 12 ani, Ana a luat lecții de scrimă la Paris.

4. De la 16 la 18 ani, în anii 1939-1941, Regina Ana a urmat o şcoală de Arte Frumoase la New York. În același timp, pentru a câștiga bani, a lucrat ca vânzătoare la un cunoscut magazin din SUA.

5. La 19 ani, Regina i-a cerut mamei sale permisiunea de a merge pe front, pentru a lupta împotriva naziștilor. Frații și tatăl ei erau deja înrolați. Ana a obținut permisiunea mamei, s-a înrolat în Forţele Franceze Libere și a făcut cursuri de infirmieră în Maroc.

6. Regele Mihai s-a îndrăgostit de ea înainte de a o cunoaște personal. El a văzut în sala de cinema a palatului regal un reportaj de pe frontul din Maroc. Pentru câteva secunde apărea și chipul Principesei Ana. Tânărul rege a cerut să i se facă fotografii după filmul respectiv.

7. Reginei Ana i-au plăcut mașinile Jeep pe care le-a cunoscut când era pe front. Regele Mihai i-a dăruit apoi două Jeep-uri pe care ea le-a folosit în competiții de raliu.

8. După război, la 22 de ani, Regina Ana a fost decorată cu Crucea de Război a Republicii Franceze şi avansată la gradul de locotenent în Armata Franței.

9. Reginei nu îi pasă de modă și trenduri. Ea a adoptat motto-ul mamei sale, care spunea adesea “Eu nu mă îmbrac, eu mă acopăr”.

10. Principesa Ana și Regele Mihai s-au cunoscut la nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh, care a avut loc la 20 noiembrie 1947, la Londra. Ea avea 24 de ani când viitorul ei soț a fost obligat să abdice. Au fost împreună timp de 68 de ani.

11. Pe când locuia în Anglia, regina a fost tâmplar în atelierul improvizat în casa ei. Astfel a economisit banii pe care i-ar fi dat pe mobilă. Unele obiecte lucrate de ea au fost chiar vândute.

12. De asemenea, regina a construit cu mâna sa un garaj din lemn pentru soțul ei.

13. Regina Ana a practicat mai multe sporturi: scrima, echitaţia, ciclismul, gimnastica şi înotul.

14. A fost pasionată și de vânătoare și mergea împreună cu verii ei la vânătorile regale.

15. Regina Ana a dat primul interviu televizat în România la vârsta de 86 de ani, în anul 2009.

16. Regina Ana a fost cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României.

17. Regina era cea care înregistra mesajele Regelui pentru ţară, transmise prin intermediul Radio Europa Liberă.

18. Exilul Regelui și Reginei a durat aproape cinci decenii, din ianuarie 1948 până în februarie 1997.

19. De fiecare dată când se mutau într-o casă nouă, Regele și Regina ascultau Poema Română, de George Enescu.

20. Între anii 1992-1997, Regina a vizitat aproape toate marile oraşe ale României, fabrici, instituţii culturale şi de binefacere. Ea a spus, însă, că cel mai bine s-a simțit la sat.

Sursa: unica.ro