Ce e bine să faci de Sântul Ioan Gură de Aur, pomenit pe 13 noiembrie de către Biserica Ortodoxă

Îți spunem ce e bine să faci de Sfântul Ioan Gură de Aur, cel care este pomenit pe 13 noiembrie de către Biserica Ortodoxă. Este o sărbătoare trecută cu cruce neagră în calendarul ortodox, una marcată de o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții de care țin cont foarte mulți români.

Ce e bine să faci de Sfântul Ioan Gură de Aur

Este bine ca în această zi să dai de pomană obiecte sfințite: brățări, icoane, anumite obiecte care pot fi de folos amărăștenilor. Se spune că persoanele care sunt mai blânde, mai săritoare, mai darnice cu cei din jur vor avea parte numai de câștiguri în anii care urmează. Întrucât este o zi de miercuri, este bine să ții post negru până la prânz. E bine să te rogi atât pentru binele tău cât și pentru dușmani.

Este o zi importantă benefică împăcărilor, în care e bine să folosești cuvinte mieroase. Tot azi este important să îți ceri iertare de la persoanele cu care te-ai certat, pe care le-ai supărat, ori să le ierți pe cele care ți-au greșit. Iată, mai jos, rugăciunea pe care este bine să o rostești azi.

Rugăciunea pe care creștinii o rostesc de Sfântul Ioan Gură de Aur

„O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin”, este rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur. (sursa rugăciunii: doxologia.ro)

(P) Te-ar mai putea interesa și:

  • Se taie în carne vie! Anunțul șocant făcut chiar de Ludovic Orban. Se întâmplă în două-trei luni
  • Andreea Berecleanu a dezvaluit cum se intelege cu Andreea Esca: „Eu cred ca lumea stie deja asta”
  • Făcea curat în fabrică atunci când a văzut în magazie un televizor vechi de 30 de ani și i s-a părut că e ceva ascuns în el. Când l-a desfăcut s-a dus la director și… Uite ce a găsit în el
  • FOTO. Nadia Comăneci a împlinit azi 58 de ani! Cum arată în costum de baie, când crede că nu o vede nimeni
  • Bomba zilei: Iohannis ar putea pierde alegerile! Ipoteză-șoc în politică
  • Alertă la granița României. Cazurile de difterie au revenit în prim-plan. News Alert
  • Vine dezastrul pentru cei care stau la bloc! „Asociațiile de proprietari vor începe să intre în panică”
  • Nu le-au încăput banii în valize! 3 români au luat la pariuri 270.000 de euro din biletele puse pentru distracție!
Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More