Ce avere are Regele Mihai si cat incaseaza lunar de la statul roman

0 21

Starea de sanatate a Regelui Mihai s-a inrautatit, a anuntat Casa Regala. Principesa Margareta se afla de duminica seara la resedinta privata din Elvetia. Iata ce avere are regele, dar si ce sume incaseaza de la statul roman.

Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 in Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, scrie capital.ro. Mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri au apartinut Familiei Regale a Romaniei pana in 1948, cand au trecut in proprietatea statului.

Dupa Revolutie, multe din proprietatile pierdute au fost recuperate, scrie Top 300 Capital 2015. De la statul roman, el primeste in fiecare luna o pensie de peste 1.000 de lei, plus indemnizatia de fost sef de stat, care se ridica la 6.000 de lei.

Conform calculelor realizate de activenews.ro, chiriile i-ar aduce circa 22.100 de euro pe luna. Cea mai mare suma provine de la Castelele Peles si Pelisor, inchiriate Muzeului Peles si Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro lunar.

Postare emotionanta a jurnalistului Doru Braia, un apropiat al monarhiei din Romania, in contextul anuntului Casei Regale privind starea de sanatate precara a Regelui Mihai.

Redam integral mesajul, asa cum a fost el postat pe Facebook:

“S F A R S I T U L…

Ne apropiem, inevitabil, de un moment foarte dureros…

In primul rand, pentru Romania !

Noi, muritorii de rand, ne vom desparti de Cel mai vrednic dintre romani, ceea ce este foarte greu de indurat, dar Tara il va pierde, vai, pe Acela care i-a conferit prestigiul recunoscut unanim pe mapamont, ceea ce niciunul dintre noi nu a mai reusit vreodata si doar printr-o minune va mai fi posibil candva !…

Harazeste-i, Doamne, o plecare dupa cum i-a fost sufletul curat de roman !”

Recomandari