Câștigă Kovesi? Rareș Bogdan: „Se pare că într-adevăr, gestul Germaniei va fi urmat de cel al al Franței. Laura Codruța Kovesi ar urma să fie susținută pentru funcția de șef al Parchetului European. Sunt informații …”

Laura Codruța Kovesi are marți un interviu extrem de important pentru a ocupa funcția de procuror șef european.  Chiar dacă Guvernul României încearcă să o blocheze pri toate mijloacele iar președintele Klaus Iohannis nu a transmis măcar un simplu mesaj de susținere, Kovesi încearcă imposibilul.

Rareș Bogdan pare în formă maximă. După ce a ridiculizat PNL, transmițând public că se mai gândește dacă accepta poziția cu numărul 1 pe listele pentru alegerile europarlamentare, acum transmite pe surse, în direct la Realitatea Tv, că Laura Codruța Kovesi este favorită pentru preluarea funcției de procuror european, informează Capital.

Aceasta urmează să fie audiată marţi în Comisia LIBE. În urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, de acum aproximativ o săptămână, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

Rareş Bogdan susţine că Franţa şi Germania îşi vor retrage candidatul pentru a-i lăsă drumul liber fostului procuror şef al DNA şi că astfel aceasta devine principala favorită. De fapt singura pentru că ar cam rămâne singură în cursă. Totuşi jurnalistul este singurul care a insistat pe o astfel de teorie.

“Asta este bomba serii. Se pare că într-adevăr, gestul Germaniei va fi urmat de cel al al Franței. Laura Codruța Kovesi ar urma să fie susținută pentru funcția de șef al Parchetului European. Sunt informații de ultimă oră. Vom vedea zilele următoare dacă aceste informații se confirmă, ” a spus Rareș Bogdan la Realitatea TV, potrivit stiridiaspora.ro.

Cei trei candidaţi urmează să fie audiaţi în Parlamentul European de Comisia pentru Control Bugetar şi de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE). După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More