Câștigă azi Kovesi? O nouă rundă de negocieri pentru funcția de procuror-șef european. Poziția Laurei Codruța Kovesi este întărită după ce a câștigat luni două procese la Înalta Curte de Justiție și Casație

0 52

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene reiau astăzi negocierile privind desemnarea viitorului procuror-șef al Parchetului European. Poziția Laurei Codruța Kovesi este întărită după ce a câștigat luni două procese la Înalta Curte de Justiție și Casație împotriva Inspecției Judiciare și a Secției Speciale înființate de PSD.

Negocierile între PE şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea, informează libertatea.ro.

Câștigă azi Kovesi? O nouă rundă de negocieri pentru funcția de procuror-șef european. Poziția Laurei Codruța Kovesi este întărită după ce a câștigat luni două procese la Înalta Curte de Justiție și Casație 1

În timpul primei runde de negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea primului procuror-șef al Uniunii Europene cele două părți și-au prezentat pozițiile.

”Consiliul a fost în defensivă, delegația Parlamentului European a spus foarte clar că în Parlament a existat o procedură publică, transparentă și democratică de audiere și de stabilire a poziției Parlamentului, în timp ce în Consiliu nu a existat o astfel de procedură. Reprezentanții Parlamentului au întrebat reprezentanții Consiliului dacă au invitat candidații la dialog.

De asemenea, reprezentanții Parlamentului European au cerut clarificări legate de acel vot intermediar dat în Reuniunea ambasadorilor la UE care s-a desfășurat în condiții de totală netransparență. Nu știm nici până astăzi ce s-a votat și ce mandate de negociere au fost”, a scris pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan după negocierile din 20 martie.

Dacă nici în urma acestei runde de negociere nu se va ajunge la un acord, urmează noi discuții pe 4 și 10 aprilie.

Recomandari