Carmen Dan, despre declaratiile lui Iohannis: Il provoc sa reproduca lozinca de pe placutele cu mesaj antiPSD

0 47

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sambata, legat de afirmatiile presedintelui potrivit carora sunt romani ridicati de pe strada pentru ca au mesaje antiPSD, ca il provoaca sa spuna lozinca pusa pe placutele de masina, catalogand declaratiile sefului statului un atac.

„Asitam la un atac, un alt atac la presedintelui pentru ca deja ne-am obisnuit. Atat poate, atat face. Un atac la Guvern, la adresa presedintelui PSD, in contextul unei incercari disperate de reabilitare a Opozitiei. Presedintele ignora, prin participarea la evenimentul unui anumit partid, voturile romanilor.

A criticat ca Guvernul e irational. Ii transmit ca Guvernul e cat se poate de real, pentru ca altfel salariile medicilor nu ar fi crescut, pensiile nu s-ar fi marit, iar economia nu ar fi fost la nivelul actual”, a declarat Carmen Dan, la Romania TV.

Ministrul de Interne spune ca declaratia presedintelui face referire la situatia romanului care a intrat in tara cu placutele M…PSD si il provoaca sa spuna daca mai stie si alte cazuri.

„Imi permit sa ii spun ca este in mare confuzie. Daca domnia sa crede ca opiniile antiPSD trebuie sa contina cuvinte obscene, spun, avand in vedere eleganta pe care vrea sa o afiseze, nu o are, dar vrea sa o afiseze, sa reproduca lozinca respectiva. Din aceasta perspectiva este mai mult decat evident ca a inceput campania electorala.

Atat timp cat ministrul de Interne a avut o atitudine rezervata si nu s-a implicat in echipele operative, aceeasi atitudine trebuia sa aiba si presedintele. Nu vad declaratia decat cu referire la acea situatie, pentru ca l-as ruga sa dea exemple de romani ridicati de Politie.

Cred ca s-a referit la acea situatie si am vazut un mesaj vulgar pe placute de inmatriculare. Probabil ca aceasta este conduita pe care presedintele trebuie sa o promoveze. Cred ca decenta ar trebui sa caracterizeze iesirile publice si apetenta pentru a ataca constant premierul, partidul, Guvernul demonstreaza ca are alta atitudine decat cea pe care o asteapta romanii care au votat in cunostinta de cauza”, a mai spus Carmen Dan.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata ca situatia din Romania este fara precedent si acuza Politia Romana ca ridica de pe strada persoanele care se exprima impotriva PSD.

„Persoanele care indraznesc sa isi spuna opinia public antiPSD sunt luati de Politie. Asa ceva nu s-a mai intamplat din anii comunismului. Am ajuns sa dam cu piciorul la ce au construit generatii de romani, am ajuns sa dam cu piciorul la bunastarea romanilor, la imaginea tarii. Eu va spun ca exista solutii. Voi sunteti cea mai importanta parte a acestei solutii. Si va spun, PNL este un partid puternic. Are solutii si nu este singurul. Nu sunteti singuri”, a declarat presedintele.

Directia Rutiera a anuntat vineri ca va propune Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, clasarea dosarului penal deschis pe numele soferului masinii M…PSD, precizand ca seful Politiei Romane a cerut verificari privind „modul eronat” al argumentarii aplicarii Conventiei de la Viena.

Recomandari