Caricatura de Igor Dodon, omul rușilor – cel care vrea să scoată istoria românilor din școli și să schimbe tricolorul

Caricatura de Igor Dodon, omul rușilor, cel care și-a propus să scoată Istoria Românilor din școlile de dincolo de Prut, ca să o înlocuiască cu Istoria Moldovenilor și atât, cel care este deranjat de drapelul roșu-galben și albastru, pe care l-ar dori înlocuit, a ajuns ieri președintele unei Moldove parțial rusificate, a unei populații căreia, în bună măsură, i-a fost ștearsă identitatea.

E trist, dar asta este realitatea. Omul Rușilor a câștigat clar în fața contracandidatei Maia Sandu. Astfel, proiectul reîntregirii țării, prin reunirea Moldovei cu România, mai trebuie să aștepte. Igor Dodon vrea cu maica Rusia, aia care a ucis, a distrus conștiințe, care a strămutat moldoveni în Siberia sau în alte părți și a colonizat Basarabia cu ruși.

Că rușii nu doresc să permită Unirea, știm de mult. Ideea este că Occidentul a dovedit că ne-a vândut încă o dată, că privește Moldova ca pe un stat tampon între el și Federația Rusă. Este suficient să ne amintim mesajul ambasadorului american la Chișinău, de acum câteva luni, când acesta, ca un veritabil agent al Rusiei, făcea propagandă ideilor rusești ale unei identități separate a moldovenilor, față de români.

În fine, atunci cînd te afli chiar la intersecția marilor imperii, nu are cum să îți fie ușor. Interesele lor vor prima întotdeauna. Până la urmă, este un miracol că mai existăm ca națiune!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More