Care sunt românii ce vorbesc cea mai curată limbă română?

0 27

Tu unde ai crede că se vorbește cea mai curată limbă română din țara noastră? Și aici ne referim la caracteristice limbajului vechi de origine latină, timpuri și folosirea lor, de lipsa inflexiunilor venite din alte culturi.

Folosirea corectă a timpurilor este una care poate da o precizie temporală și nuanță mult mai bună. Dar uneori, aceste au tot început să fie folosite abuziv doar pentru unele efecte, fără ca utilizatorii să le cunoască exact.

Un profesor de limba română de la Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina vine cu o explicație. Cristian Ionescu a atras atenția că inclusiv folosirea perfectului simplu este o trăsătură care dă culoare și este una ce ține de adevărata limbă română în strânsă legătură cu latina din care aceasta a apărut.

Acesta mai spune că Oltenia și zonele ei limitrofe este regiunea din țara noastră unde se vorbește cea mai curată limb română. Aici apare și uzuala folosire, corectă în acest caz, a perfectului simplu. Oamenii din zonă nu au probleme în ceea ce privește accentul, acesta lipsind cu desăvârșire.

Tot aici se vorbește și cea maiu dinamică limbă română, o trăsătură foarte clară a unei limbi de origine latină.

Recomandari