Canada vrea să INTERZICĂ orice critică la adresa Islamului.

0 48

O moțiune împotriva discriminării islamicilor, care îi discriminează pe cei de alte credințe, este pe cale să fie aprobată în Canada.

Parlamentul canadian dezbate zilele acestea moțiunea M-103, „împotriva rasismului și a discriminării religioase sistematice”, propusă de partidul liberal aflat la putere, a cărei votare este programată în luna martie.

Interesant este că, în realitate, legea nu dorește să protejeze de „rasism” și „discriminare” decât Islamul. Potrivit proiectului depus de deputata liberală Iqra Khalid, de origine pakistaneză, doar critica la adresa islamului va fi condamnabilă.

Cererile conservatorilor ca în textul moțiunii să se introducă prevederi similare pentru protejarea creștinilor, evreilor sau hindușilor au fost respinse de majoritatea liberală.

Dacă va fi aprobată, moțiunea M-103 nu va avea valoare de lege, însă va crea jurisprudență.

Deputata pakistaneză a profitat de atacul de acum trei săptămâni de la moscheea din Quebec pentru a introduce controversatul proiect.

Dincolo de discriminarea intrinsecă promovată de moțiune, numeroși observatori s-au ridicat împotriva a ceea ce ei văd ca o evidentă îngrădire a libertății de exprimare.

Unul dintre deputații conservatori a declarat pentru Le Devoir:

„A urî o persoană este rău iar a o face să sufere o discriminare este ilegal, însă a urî o doctrină sau o idee (…) poate fi cu totul (…) deplasat.”

Recomandari