Campanie de boicotare a firmei SCHWEIGHOFER: Oamenii sunt îndemnaţi să meargă în magazinele de bricolaj și să spună ce părere au despre fabricarea produselor din lemn furat (FOTO)

0 10

Membrii de-clic îndeamnă lumea să meargă în magazinele de bricolaj  Horbach, Leroy Merlin, Bricostore, Arabesque, Obi și să lase un comentariu în condicile pentru reclamații sau sugestii în care să își expună părerea despre faptul că vând produse ce sunt fabricate din lemn furat.

Unul dintre membri de-clic a făcut deja acest lucru și a postat pe site-ul societății poza cu mesajul transmis.

1473152234-3709-05

„HOLTZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER SRL este cel mai mare procesator de lemn din țară. Doar în 2013 PROFITUL NET AL FIRMEI DIN SEBEȘ A FOST DE 96 DE MILIOANE DE EURO. Firmele lor taie pădurea pe care mai apoi o procesează și o vând magazinelor de bricolaj din țară și din străinătate. Unele dintre aceste produse ajung chiar să se strecoare în casele noastre, fiindcă nu ni se specifică nicăieri proveniența lor.

Anul trecut, un raport al Inspectorilor de mediu de la Rădăuți menționa că SCHWEIGHOFER ARDE ÎN STAȚIILE DE COGENERARE LEMN SUPERIOR ÎN LOCUL CELUI DE FOC. Peste tot în țară, Schweighofer primește coaja lemnului gratis, deși reprezintă mai bine de 8% din totalul masei lemnoase achiziționate. COAJA ESTE ARSĂ PENTRU BIOMASĂ, ÎMPREUNĂ CU LEMNUL DE CALITATEA ÎNTÂI.

PELEȚII SAU BRICHETELE DE FOC, DENUMITE GENERIC BIOMASĂ AJUNG MAI APOI ÎN MAGAZINE precum Dedeman, Leroy Merlin, Bricodepot, Obi, Arabesque sau Hornbach, însă fără a se specifica întotdeauna proveniența lor.

CEL MAI GRAV LUCRU ESTE LIPSA CERTIFICĂRII FSC. Certificatul FSC CoC (Forest Stewardship Council – Chain of Custody) arată că lemnul provine din surse legale și sustenabile. FIRMA HOLTZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER NU MAI DISPUNE DE O ASTFEL DE CERTIFICARE! Deși au fost înștiințate de acest lucru, magazinele nu se grăbesc să răspundă. Singurii care au reacționat la această campanie au fost cei de la HORNBACH, care au arătat cât de puțin îi interesează, de fapt, de proveniența lemnului. [1]

LANȚUL DE SUPERMARKETURI SPAR DIN AUSTRIA A RENUNȚAT ÎNCĂ DIN IUNIE LA PRODUSELE SCHWEIGHOFER. Este momentul ca și comercianții români să contribuie la responsabilizarea producătorilor și la salvarea pădurilor României.

Avantajul nostru este că știm care este punctul slab al magazinelor, și anume, imaginea lor publică. Împreună îi vom face să conștientizeze că, atâta timp cât fac afaceri cu Schweighofer, acest lucru va atrage după sine pierderea clienților.

MERGI ÎN CEL MAI APROPIAT MAGAZIN HORBACH, LEROY MERLIN, BRICOSTORE, ARABESQUE, OBI ȘI LASĂ-LE UN COMENTARIU ÎN CONDICILE PENTRU RECLAMAȚII SAU SUGESTII. Sau pe panourile de anunțuri. Fă o poză și trimite-ne-o pe [email protected] [4]. Vom publica toate pozele primite și împreună punem presiune pe magazine pentru a primi un răspuns.

Această idee a venit de la un membru de-clic și este doar primul pas în boicotarea produselor provenite de la Schweighofer. Intră AICI [5] să vezi mesajul trimis deja magazinelor de bricolaj.

Cu hotărâre,
Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic

[1] Hornbach ne-au spus că ei cumpără produse din lemn doar de la furnizori certificați. Ba chiar, ne-au asigurat că: În cazul în care se va stabili că un furnizor sau un producător a procurat și prelucrat lemn provenit din surse ilegale, vom înceta raporturile comerciale cu acesta imediat.
Însă când i-am anunțat că Schweighofer nu mai este demult furnizor autorizat, ne-au răspuns sec: Vă mulțumim pentru feedback. V-am comunicat deja poziția oficială a Hornbach. Sperăm să vă fi de ajutor.” este comunicatul de presă al de-clic.

Recomandari