Călin Popescu Tăriceanu: Miniştrii pot fi judecaţi de Parlament, nu de DNA

Parlamentul nu poate accepta ingerinţele procurorilor în deciziile Executivului. Este explicaţia dată de preşedintele Senatului în cazul lui Titus Corlăţean, pentru care nu a fost aprobată începerea urmăririi penale. Călin Popescu Tăriceanu a declarat pentru Digi24 că deciziile luate de fostul ministru de Externe la prezidenţialele din 2014 pot fi sancţionate de electorat şi de Parlament, dar nu şi de DNA.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului:

„Deciziile politice nu pot fi anchetate de către procurori decât dacă ele pot să aibă o eventuală conotaţie de corupţie, penală. Dar pentru deciziile politice, membrii guvernului sunt pasibili a fi sancţionaţi numai prin votul electoratului.

Parlamentul nu poate să accepte ingerinţa procuraturii în deciziile executivului. Altfel, orice decizie a unui ministru va putea, de acum încolo, să fie considerată abuz în funcţie. Că a făcut prea mult, prea puţin, că a făcut cum era înainte sau prea în spate.

Aceste decizii luate în calitate de ministru pot să fie judecate de Parlament, de opinia publică şi nu intră sub incidenţa DNA.” 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *