Calculul care dă fiori! Pensiile din viitor, folosite pentru plata salariilor şi pensiilor de azi

0 27

,,Guvernul foloseşte pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent, deoarece costul angajatorilor cu salariul minim creşte cu 10%, iar contribuţia la Pilonul ll de pensii nu creşte proporţional cu salariul brut, concluzinează, într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu.

„Costul angajatorilor cu salariul minim CRESTE cu 10%! Pentru toţi angajatorii, privat şi stat!”, susţine Câţu, referindu-se la noul Cod Fiscal rezultat în urma modificărilor decise miercuri de Guvern.

El mai afirmă că salariul net scade dacă salariul brut creşte cu mai putin de 20%, consecinţă valabilă pentru toţi angajaţii, de la stat şi din mediul privat.

„Companiile cu cifra de afaceri până la 1 milion de euro plătesc impozit de 1% pe cifra de afaceri – au nu au profit, plătesc impozit! (Google, Amazon, Facebook etc. nu ar fi apărut niciodată într-un astfel de sistem de impozitare)”, comentează liderul liberal.

În ceea ce priveşte contribuţia la Pilonul II de pensii, el spune că aceasta nu creşte proporţional cu creşterea salariului brut.

„În funcţie de deficitul la bugetul de stat, rămâne la fel în sumă absolută sau cel mai probabil scade. Astfel, guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent”, conchide Florin Cîţu.

Recomandari