Bulgarii o susțin pe Kovesi și îi cer iertare. Mesaj emoționant pentru fosta șefă DNA

0 60

O scrisoarea emoționantă adresată Laurei Codruța Kovesi a fost postată pe un grup creat pe Facebook de 1.500 de bulgari, care susțin că fosta șefă DNA e cea mai potrivită alegere pentru funcția de procuror-șef european.

Peste 1.500 de bulgari, reuniți în grupul “Eu susțin Laura Kovesi pentru șefia Parchetului European“, îi cer iertare procurorului român pentru faptul că reprezentanții lor din Parlamentul European nu au susținut-o pentru conducerea Parchetului European, considerând că aceștia au dat dovadă de “lașitate”.

Mesajul bulgarilor pentru Laura Codruța Kovesi:

“Dragă doamnă Kovesi,

Grupul nostru pe Facebook “Eu susțin Laura Kovesi pentru șefia Parchetului European“ s-a înființat ca o reacție spontană a unei revolte în masă și a unui dezacord profund față de poziția reprezentantului oficial al Bulgariei în Consiliului Reprezentanților Permanenți în Uniunea Europeană (COREPER II) și deputaților din Comisia pentru drepturile omului, justiție și afaceri interne (LIBE) și Comisia pentru control bugetar (CONT) din cadrul Parlamentului European, care, spre marele nostru regret, nu v-au sprijinit.

Vă rugăm să acceptați scuzele noastre sincere pentru acțiunile lor, ne pare foarte rău pentru comportamentul lor necorespunzător. Noi credem că lașitatea nu este o scuză pentru ceea ce au făcut, deoarece noi credem că este în interesul cetățenilor bulgari ca dumneavoastră să fiți persoana aleasă în funcția de procuror-șef european. Cei care “reprezintă” Bulgaria în UE au trădat, astfel, acest interes.

Noi credem că meritați pe deplin sprijinul fără rezerve al societății civile din Bulgaria, dat fiind faptul că rezultate dvs. vorbesc de la sine – nu numai ca un excelent profesionist, ci, de asemenea, ca un om puternic și curajos. Din păcate, în Bulgaria nu există o astfel de persoană, ceea ce explică de ce atât de mulți bulgari privesc spre dumneavoastră cu speranță și mari așteptări.

Dragă Laura, vrem să știți că aveți prieteni adevărați în grupul nostru și vă dorim toate cele mai bune și cât mai multe victorii în lupta împotriva corupției – la scară europeană. Singura alegere fără compromis, singura alegere care ar oferi cu adevărat “dinți” și “pumni” EPPO – ești tu.

Cu respect,

Cei 1.500 de oameni din grupul “Eu sprijin Laura Kövesi pentru funcția de procuror-șef al EPPO”.

Bulgaria a votat în Consiliul Uniunii Europene reunit la nivel de ambasadori (Coreper) împotriva candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european.

Recomandari