Bravo, Dăncilă: Marocul îi închide ușa-n bot lui Tăriceanu! E a doua țară arabă care taxează sever anunțul tembel al premierului român

0 52

Anunțul imbecil al premierului Dăncilă, privind mutarea ambasadei române din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a inflamat lumea arabă. După Iordania, și Maroc anulează o vizită oficială.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urma să facă o vizită oficială în Regatul Maroc, în perioada 27-31 martie, adică începând de mâine. Partea marocană a anulat însă vizita unilateral, fără a oferi explicații.

Anunțul privind anularea vizitei a fost făcut de Senatul României, printr-un comunicat transmis Agerpres.

Marocanii spun că „vizita urmează a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, care va fi stabilită de comun acord”, dar aceasta este o formulă protocolară, fără nicio obligație și fără nicio garanție că vizita va mai avea loc. Cel puțin, nu în acest context, tensionat de imbecilitatea Vasilicăi Dăncilă.

Tăriceanu urma să efectueze această vizită, alături de o delegaţie parlamentară, la invitaţia omologului său, preşedintele Camerei Consilierilor, Hakim Benchamach, potrivit unui memorandum intern, prezentat luni în Biroul permanent al Senatului.

Din delegația română, condusă de Tăriceanu, urmau să facă parte senatorii Renică Diaconescu (PSD), Cătălin Toma (PNL), Dan Lungu (USR), Karoly Zsolt Csaszar (UDMR), Daniel Zamfir (ALDE) și Gheorghe Baciu (PMP), șeful grupului parlamentar de prietenie România – Maroc.

Delegaţia română avea programate întrevederi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului Regatului Maroc, cu şeful Guvernului marocan şi cu ministrul de Externe din această ţară.

Programul vizitei includea depunerea de coroane de flori la Mausoleul Mahomed al V-leaşi vizitarea portului Tanger Med, cel mai mare port marocan, care asigură legătura maritimă cu peste 90 de ţări din lume.

În comunicatul de presă al Senatului nu se precizează care este motivul aceste anulări, însă decizia vine a doua zi după ce Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat o vizită în România, în semn de protest după afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă.

Calendarul groazei:

  • Duminică, 24 martie: Viorica Dăncilă anunță, la Washington, că Guvernul meu va muta ambasada României din Israel de la Tel Avil la Ierusalim.
  • Luni, 25 martie: Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat o vizită în România, care urma să înceapă în aceeași zi.
  • Marți, 26 martie: Marocul a anulat vizita pe care o delegație parlamentară română, condusă de Călin Popescu Tăriceanu, urma s-o înceapă în ziua următoare în țara nord-africană.
Recomandari