BOR reintroduce o PEDEAPSA abolita acum sute de ani!

0 10

Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei au luat decizia de a pedepsi trastic trei enoriasi ai Bisercii Sf. Andrei din Focsani. Pedeapsa data celor trei este cea mai severa pe care Biserica o poate da si ea n-a mai fost dispusa de sute de ani, fiind folosita cu precadere in primii ani de Crestinism.

Cei trei enoriasi au fost pedepsiti prin excomunciare. Biserica Ortodoxa Romana i-a excomunicat pe Nela Panaite, Elena Daniela Baneş şi Romică Gavrilă pentru un motiv ce poate parea derizoiu. Cei trei s-ar fi aflt printre cei mai vehementi contestatari ai unei decizii luate de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, iar aceasta i-a catalogat drept „o reala amenintare la unitatea Bisericii”.

Cei trei enoriasi au protestat alaturi de alti localnici inca din toaman anului trecut impotriva deciziei Arhiepiscopiei de a-l trimite pe preotul lor la manastire, ca penitenta pentru o afacere pe care o desfasura familia sa cu obiecte bisericesti.

Excomunicarea este cea mai grea pedeapsă pentru un creştin. Celor trei persoane nu li se interzice să mai intre în biserică, însă, excluşi fiind, pierd orice legătură cu cele sfinte şi orice asistenţă din partea BOR. Ei ar mai putea reveni în rândurile Bisericii doar dacă i-ar cere iertare arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei şi dacă acesta ar accepta, informeaza Antena 3.

Recomandari