BOMBA bombelor! Statul le va lua copiii părinților care REFUZĂ VACCINAREA OLIGATORIE!

0 38

În scurt timp vaccinarea va deveni obligatorie în România. Proiectul de lege, aflat în lucru, prevede măsuri dure împotriva părinților care nu doresc să-și vaccineze copiii.

Mai întâi, părinții vor da explicații în fața unei comisii din județul din care provin, iar dacă nici după aceea nu consimt vaccinarea copilului, se va aplica legea Protecției Copilului. Sunt precizările Ameliei Șerban, director în cadrul Ministerului Sănătății, pentru Digi 24.

„Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță”, a spus Amalia Șerban.

„Dacă această lege va intra în vigoare, vaccinarea copilului va deveni obligatorie cu adevărat”, a zis Amelia Șerban, care a adăugat că vaccinarea va restricționa dreptul la educație, dacă părinții nu își vor da acordul!

„Copiii nu vor putea intra în colectivități dacă nu vor face dovada vaccinării complete conform schemei. Nu va fi restricționat accesul copilului la educație. Se va merge la comisia județeană, iar părintele va primi termen de un an să își vaccineze copilul”, a mai spus ea.

Aceeași Amalia Șerban recunoaște că vaccinurile au și reacții adverse – șoc anafilactic, meningită, encefalită – iar noul proiect de lege prevede că Statul îi va despăgubi pe părinții ai căror copii au suferit reacții adverse grave în urma vaccinării.

Sursa: activenews.ro

Recomandari