Batranul cu pensie de numai 39 de lei a trait cea mai frumoasa zi din viata lui: „De mult n-am mai mancat banane. Le multumesc din suflet”

0 46

Batranul cu pensie de numai 39 de lei a trait cea mai frumoasa zi din viata lui. A primit alimente din belsug si lemne, ca sa nu mai tremure de frig sub plapuma. Minunea a fost posibila datorita unor oameni cu suflet, impresionati de povestea difuzata de stirile Kanal D.

Li s-au umplut sufletele de speranta acestor bieti batranei, care pana saptamana trecuta traiau intr-o saracie lucie. De cand povestea lor a fost vazuta de o tara intreaga, casa in care se chinuiau sa supravietuiasca s-a transformat parca intr-un loc de pelerinaj.
„Sunt tare fericita. Le multumesc pentru ce am primit. Faina, zahar, orez, conserve, tot ce este in alimentara”.

Oameni cu suflet mare le-au umplut batraneilor casa cu mancare, lemne si haine.
„De mult n-am mai mancat banane. Le multumesc cu sufletul cine le-a adus si cine le-a condus cu masina pana aici”.

Bietii batrani n-au avut niciodata casuta plina de bunatati. Cum sa isi permita, dintr-o pensie de numai 39 de lei?
„Uitati-va va rog frumos ce are in frigider. Spait ca mancare nu are. Ce le aduc vecinii aia mananca. O pita, o sticla de ulei, o bucata de slanina, un ou”

Acum frigiderul este ticsit cu preparate din carne, lactate, oua, iar camera in care stau este plina ochi de cutii cu produse neperisabile si fructe.

Bunica spune ca oameni cu suflet mare au venit chiar si din Franta ca sa le ofere un ajutor. In schimb, ea ii rasplateste in fiecare seara cu o rugaciune.

„Nu stiu cum sa le mai multumesc! Si cand ma scol noaptea tot le multumesc si ma rog sa le dea sanatate”
Autoritatile s-au implicat si ele. Reprezentantii primariei le-au oferit un ajutor de incalzire de 220 de lei si promit sa-i acorde batranului si un ajutor social lunar. Citeste reportajul intreg aici

Recomandari