Băsescu va intra în ISTORIE cu această declarație. Ce INJECTIE ia trimis lui Igon Dodon

0 37
Traian Băsescu a fost ales, duminică, preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova, la propunerea preşedintelui executiv al formaţiunii, Anatol Şalaru, fost ministru al apărării.

Cu această ocazie, fostul președinte al României, a criticat dur politica pro-rusă dusă de Igor Dodon, pe care l-a luat „la mișto” într-un mod că de poate de direct și sarcastic.

„Putin, deși are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel, pe Dodon, ca să-l poarte pe la manifestații.  Dodon vrea să ducă Moldova spre Federația Rusă, gata orcicând să atace acest teritoriu. Cât de mare este ticăloșia celor care împing Moldova în brațele Federației Ruse, ca să rămână doar o anexă? Republica Moldova este acum parte a pieței UE, având în vedere că preponderent exporturile merg în Uniunea Europeană. Nu mai sunteți dependenți de Federația Rusă! România a pus la dispoziția Moldovei un credit de 100 milioane de euro și altul echivalent rambursabil. Rusia în schimb a oferit Moldovei gaze cu 20% mai scump decât vinde Germaniei”, a declarat Traian Băsescu.

Reamintim că Judecătoria Chișinău a suspendat în luna martie decretul președintelui Igor Dodon din 3 ianuarie 2017 privind ridicarea cetățeniei moldovene lui Traian Băsescu.

Recomandari