Băsescu le vinde un pont celor de la PSD: Să caute o femeie pentru prezidenţiale dacă vor să câştige

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat joi, la Realitatea Tv, că le-ar fi sugerat celor de la PSD că, dacă vor să aibă şanse la fotoliul prezidenţial, să găsească o femeie care să candideze şi a dat exemplul Croaţiei şi Slovaciei, care au în fruntea statului femei.

„Eu le-am sugerat să caute o femeie. Uitaţi-vă în Croaţia şi în Slovacia. Două femei cu carieră reuşită. Amândouă în jur de 45 de ani, deci cu experienţă şi blonde. Eu am spus cum sunt. Sunt amândouă blonde. Am vorbit de două femei cu carieră reuşită, făcută pe picioarele lor. Amândouă sunt avocat, amândouă au reuşit în profesie şi au fost mai mult independente în candidatură. Eu aş merge cu o femeie care a reuşit în carieră şi care nu e dependentă de partid. Eu cred că a venit vremea şi la noi ca o femeie să poată câştiga. Nu mai suntem misogini, cum eram demult”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat a mai apreciat că Viorica Dăncilă nu va candida la prezidenţiale, întrucât aceasta „îşi ştie limitele şi asta este de apreciat la ea”.

Întrebat dacă ar putea da un nume care ar corespunde sugestiei sale, Traian Băsescu a răspuns că nu are un nume, dar că PSD-ul să caute „o femeie care a reuşit pe picioarele ei”, care „se ridică deasupra profitului de a fi într-un partid”, altfel „nu vor avea nicio şansa în turul doi”.

Reamintim că deocamdată PSD nu a stabilit pe cine va propulsa în cursa pentru Palatul Cotroceni, Viorica Dăncilă anunţând, în calitate de preşedinte interimar al partidului, că orice membru al partidului îşi poate exprima dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale din partea partidului social-democrat. Totuşi, va fi nominalizat cel sau cea care va ieşi bine în sondajele de opinie ulterioare.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More