Băsescu: „Iohannis câştigă din primul tur. Protestele anti-PSD vor spori. Poporul a înţeles că are putere şi nu se va opri”

Fostul preşedinte este şi el pe lista performerilor acestor ultime alegeri. Traian Băsescu a reuşit din nou să treacă PMP-ul peste pragul electoral, cum a făcut-o şi la alegerile din 2016.

Nu e de ici de colo pentru un partid „înghesuit” rău pe partea dreaptă de principalele partide care au luat crema alegerilor: PNL – câştigătorul scrutinului europarlamentar şi USR-PLUS, a doua mare formaţiune din tabăra anti-PSD, cu un scor de peste 20%.

Traian Băsescu a tras linie, în această seară la B1 TV, iar observaţiile sale au fost de bun-simţ date şi de experienţa fostului preşedinte în a citi „semnele” evenimentelor politice.

Principalele declaraţii ale lui Traian Băsescu

  • „Trebuie ținută cârma. E un moment de criză. Un moment de criză majoră în coaliție. Protestele se vor intensifica. Poporul a înţeles că are putere şi nu se va opri. Degeaba mai vorbesc de legitimitatea pe care au avut-o în 2016, ea e înjumătățită și transferată opoziției.”
  • „Dăncilă trebuie să demisioneze, categoric, e cea mai bună soluție. Greșește că nu o face. Ea e controlată de baronimea locală. Greșește! Va duce PSD la 10-12%! Doamnă, nu vă lăsați păcălită de haita din jurul dumneavoastră. Mergeți la Cotroceni și depuneți mandatul!”
  • „Când Dumnezeu vrea să te batjocorească, îți ia mințile. Așa e Orlando ăsta, discotecarul”
  • „Ei nu mai pot guverna. Mandatul trebuie predat la președinte și el să găsească o soluție. El a cerut demisia, înseamnă că știe ce vrea să facă, nu o cerea aiurea.”
  • „Trebuie oprit acest program criminal, în care secătuiesc finanțele țării și nu dau niciun ban la investiții. Ei au înțeles doar atât: ne cumpărăm simpatie dând bani la populație.”
  • ”Ce să mai discute acești oameni despre președinție? Președintele Iohannis și-a asigurat mandatul prin referendumul câștigat. Prezidențialele s-au jucat duminică. Eu am spus că e riscant, el a riscat și a câștigat. Funcția de președinte al României s-a ocupat. Se face din primul tur.”

Loading...

Recomandari