Băsescu despre situaţia din România: Poate fi începutul unui război hibrid

0 40

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că actuala situaţie din România poate fi începutul unui război hibrid, precizând că, deşi „e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina”, acest lucru nu e exclus, potrivit Agerpres.

„E greu ca România să intre într-un scenariu de tip Ucraina, deşi (…) poate fi un tip de război hibrid care a apărut în România. O spun cu responsabilitatea unui om care înţelege procesele. Poate fi începutul unui război hibrid, numai că, spre deosebire de Ucraina, România e în nişte structuri euro-atlantice, e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina, dar nu e exclus”, a afirmat Băsescu la B1 TV.

În opinia sa, atât PSD şi Liviu Dragnea, cât şi preşedintele Iohannis vor să exacerbeze conflictul.

„Am urmărit cu multă atenţie discursul de azi al preşedintelui României. Nu e nicidecum îndreptat către o soluţie amiabilă, către detensionare, ci dimpotrivă, e îndreptat către adâncirea tensiunilor şi a fracturii în societate. Cred că şi unul, şi altul trebuie să fie responsabili. Adică Dragnea să introducă o modificare la ordonanţa de urgenţă în care să scoată acel plafon de 200.000. (…) Să o lase liberă la aprecierea judecătorilor, dacă prin abuzul serviciu s-a produs o pagubă de 1 leu, e de 1 leu, dar cu încălcarea legii (…) şi nu dacă i s-a părut procurorului”, a susţinut fostul şef al statului.

Recomandari