Băsescu despre România de după alegeri: „Va fi vai de capul lui Dragnea!”

0 52

Traian Băsescu îi prevestește zile grele lui Liviu Dragnea. Fostul președinte crede că dacă PSD va lua sub 30% la alegerile din 26 mai, va fi iureș pe scena politică.

Băsescu îi prevede un viitor sumbru și lui Victor Ponta, al cărui partid „va avea mari probleme de prag”.

Președintele de onoare al PMP a mai spus, la RTV, că imediat după alegerile europarlamentare, raportul de forțe în Parlament va suferi o schimbare dramatică.

Predicțiile lui Traian Băsescu

  • „Sunt alegeri care vor schimba raportul de forțe între partide. Pentru PSD, orice procent sub 46% este grav, dar dacă vor lua sub 30% va fi vai de capul lui Dragnea. Dacă PNL+PMP vor obține cumulat peste PSD, cei de la PSD vor avea o problemă foarte gravă, pentru că și-ar pierde legitimitatea. Cum vor mai spune ei că așa i-a mandatat electoratul?!”
  • „Eu cred că Pro România va avea mari probleme de prag (5%).”
  • „PMP nu va avea probleme cu pragul. Eu mi-am asumat și riscurile acestei campaniei, dar pe listele la europarlamentare am pus toți parlamentarii și toți șefii de filiale. La final, va fi o asumare a fiecăruia, pentru că toți au fost pe liste.”
  • USR-PLUS / „Alianțe nu sunt, în afară de asta dintre Barna și Cioloș.”
  • PNȚCD / „A venit Pavelescu și a făcut alianță cu PSD. Orice aș fi putut să cred, dar nu să văd vreodată țărăniștii în alianță cu partidul lui Iliescu. N-are de câștigat nimic PSD-ul, pentru că țărăniștii adevărați nu se vor duce să promoveze PSD-ul. Nu pot vedea un țărănist să se ducă din ușă în ușă să promoveze minciunile PSD. Nu-l pot vedea pe țărănistul ăla, urmașul lui Coposu, cum se duce el la oameni să le spună că s-a aliat cu PSD.”
Recomandari