Băsescu, despre Dăncilă: Va fi președintele PSD, fără discuție. Îi spulberă Vasilica

Fostul președinte Traian Băsescu spune că actualul premier Viorica Dăncilă s-a dovedit a fi un politician care știe ce are de făcut, după ce a scăpat de presiunea lui Liviu Dragnea, considerând că aceasta va prelua șefia PSD fără probleme și îi va învinge pe baronii vechi, relatează Mediafax.

„De la plecarea lui Dragnea s-au schimbate multe în PSD. În primul rând, subevaluata Vasilica Dăncilă se arată mai puternică decât a crezut-o lumea. Aud că are pe cineva în spate, ba că Băsescu o apreciază pe Dăncilă. Vă pot spune că îmi manifest o surpriză plăcută, mă așteptam să fie făcută pulbere, după eliberarea postului de tătuc al partidului. Iată că Dăncilă a reușit să îi ordoneze, să pună piciorul în prag, se duce în congres cu o președinție de succes la nivelul UE și cu o aparență de mână forte în care a spus <<eu sunt premier, eu președintele partidului>>. (…) Va fi președintele PSD, fără discuție”, a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Tot legat de congresul de sâmbătă din PSD, Băsescu afirmă că fostul secretar general Codrin Ștefănescu nu va primi mai mult de 100 de voturi. „A fost lacheul tuturor. A lui Vadim, apoi să-l apere pe Dragnea, era mesajul stăpânului”.

Fostul președinte spune că nu este exclus ca actualul premier să își dorească și la prezidențiale: „Nu știu dacă nu se va răzgândi până la prezidențiale și nu va candida. Oricum, cu discotecarul de la Finanțe…”.

Întrebat dacă lideri precum Niculae Bădălău sau Marian Oprișan au vreo șansă în fața Vioricăi Dăncilă, fostul președinte spune: „Îi spulberă Vasilica. Cum a agățat-o în cuier pe Firea, pe Stănescu. (…) Când îi va veni timpul lui Carmen Dan, o va pune în curier”.

Traian Băsescu a declarat că este vecin cu actualul premier și se mai întâlnesc pe stradă.

„O consideram o anexă, dar după ce a scăpat de presiunea Dragnea și Vâlcov, se dovedește un politician care știe ce are de făcut. Nu e o naivă în politică. Și eu sunt vecin cu doamna Dăncilă. Te vezi, spui bună ziua, nu treci ca valiza unul pe lângă altul”.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More