Băsescu: A sărit smalţul de pe feţele lui Cioloş şi Barna la prima adiere

0 53

Fostul preşedinte Traian Băsescu, fondatorul PMP, a acuzat vineri, pe pagina sa de socializare, că „a sărit smalţul de pe feţele” liderilor PLUS şi USR, Dacian Cioloş şi Dan Barna, în contextul scandalului declanşat de decizia Biroului Electoral Central privind înscrierea alianţei în competiţia pentru europarlamentare.

„Incompetenţi administrativ, cei doi lideri nu au făcut demersurile cerute de lege pentru a-şi înscrie corect în Registrul Partidelor Politice nici partidele şi nici alianţa. Şi, atunci, pe bună dreptate, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianţei USR-PLUS în cursa electorală. Imediat ce le-a fost respinsă înregistrarea alianţei, Barna şi Cioloş autointitulaţi ‘apărători ai justiţiei’ s-au năpustit cu un discurs specific PSD asupra celor cinci judecători de Înalta Curte, precum că aceştia fac jocurile lui Dragnea, fără a fi dispuşi să accepte realitatea că pur şi simplu au fost incompetenţi şi nu au respectat legea”, a declarat Băsescu.

Potrivit fostului şef de stat, la prima „adiere”, smalţul de apărători ai justiţiei a sărit de pe feţele lui Barna şi Cioloş, au trecut la un discurs specific PSD cu privire la justiţie.

„Au lăsat să li se vadă faţa hâdă de farisei politici de acelaşi rang cu Dragnea şi ai lui. Oare cum vor aceşti doi mini-politicieni, Cioloş şi Barna să administreze ţara, dacă ei nu pot administra legal nici măcar înregistrarea propriilor partide în Registrul Partidelor Politice? PS. Rog guerilla USR la ceva mai multă fantezie în mesaje. Mai răsfiraţi băieţi şi fete, mai răsfiraţi”, a precizat Băsescu.

Reamitim că Biroul Electoral Central a decis, joi, respingerea cererii de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, pe motiv că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu figurează ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Mai exact, la USR figura Nicuşor Dan, iar la PLUS Raluca Daneş.

Ulterior, Nicuşor Dan s-a reînscris temporar în USR, în dorinţa de a ajuta la deblocarea situaţiei, iar alianţa a atacat la Înalta Curte decizia BEC şi a obţinut câştig de cauză vineri seară.

Recomandari