”Bărbatul în alb”, Cătălin Paraschiv, se dezice de jandarmii bătăuși. „Nu sunt oamenii mei”

0 45

„Bărbatul în alb”, Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, se dezice de jandarmii care au bătut oameni nevinovați în Piața Victoriei, la protestul din 10 august. Imagini cu bărbați și femei agresați sau loviți cu bastonul de jandarmi circulă în mediul virtual. Cătălin Paraschiv a coordonat intervenția în forță a jandarmilor din Brigada Specială, dar susține că nici el și nici oamenii din comanda lui nu au fost responsabili de violențele absolut gratuite.”Nu sunt oamenii mei”, a spus Cătălin Paraschiv, în interviul acordat Kamikaze. Procurorii urmează să stabilească cine sunt jandarmii violenți și din ce structură sunt aceștia.

Cătălin Paraschiv, „bărbatul în alb”, a explicat momentul intervenției pentru evacuarea Pieței Victoria, în contextul în care structurile de comandă au primit informații că există jandarmi morți după o confruntare în apropierea sediului Guvernului. În aceste condiții, jandarmii coordonați de Paraschiv și-au făcut loc cu lansatoarele de grenade cu gaze lacrimogene.

„S-au tras rachetele cu trei stele roșii, după care, din ordinul meu, s-au tras primele două focuri cu lansatoare de calibru 38 sau 40… mă refer la gaze. Am lansat câte un cartuș, lumea se îndepărta, făceam breșă și mergeam mai departe. Am ajuns pe pasaj la Titulescu, unde am făcut joncțiunea cu jandarmii trimiși acolo. Prima mea întrebare a fost dacă au fost morți sau răniți. Mi-au spus că au răniți, le-am zis să se retragă ei și că rămânem noi pe poziții”, a spus „bărbatul în alb”.

Colonelul Cătălin Paraschiv a mai spus că cei care i-au lovit pe protestatari peste față cu bastonul au procedat ilegal, dar a subliniat că aceia „nu sunt oamenii mei”.

Recomandari