„Băgați-i pe fumătorii din România înapoi în baruri. Lăsați-ne parcurile și trotuarele libere de fumat”

0 35

Legea fumatului îi enervează pe fumători dar și pe nefumători. Fumătorii sunt supărați că nu mai pot fuma în baruri iar nefumătorii sunt supărați că nu mai au aer curat deoarece fumătorii fumează mai mult decât de obicei în parcuri.

Astăzi am primit un mesaj de la un nefumător: „Sunt nefumător și nu mai suport fumul de țigară din … parcuri, de pe trotouare, din locurile cu aer liber. Nu înțeleg de ce locurile de relaxare în aer liber au trebuit să fie transformate în locuri de fumat. Nu mai poți face doi pași pe trotuar că dai numai de fumători. Era foarte bine ca fumătorii să fie izolați în baruri, să fumeze cât vor nu să stea prin parcuri, pe bancă să te intoxici. Băgați-i pe fumătorii din România înapoi în baruri. Lăsați-ne parcurile și trotuarele libere de fumat”.(D.M.)

nhnrtwwgr

După câteva zile de la intrarea în vigoare a legii anti-fumat situația în țară se prezintă în felul următor:

Cu toate că la Bistriţa, în ultimele zile, mercurul nu a arătat mai mult de 10 grade Celsius, patronii localurilor din centru au deschis terasele pentru ca fumătorii să aibă unde să îşi aprindă ţigările. Cei mai mulţi au lăsat pături pe scaune pentru ca oamenii să se poată proteja de vânt şi frig, informează timponline.ro.

„De regulă, terasele se deschid la sfârşitul lui mai, dar mi se pare ok că le-au deschis mai repede. Doar că e puţin frig, avem noroc că ne-au lăsat aici nişte pături să ne învelim. Oricum, nu stau la terasă dacă nu e măcar puţin soare. E perfectă ideea cu păturile, ne mai încălzesc puţin. Cei care nu deschid terasele cred că greşesc. Le vor scădea vânzările înăuntru. Fumătorii preferă să bea cafea, să fumeze”.

La Cluj fumătorii au început să facă mizerie afară.

„Imaginile sunt inregistrate din zona centrala a Clujului,str.Potaissa
Aspecte privind incalcarea prevederilor legale,nerespectarea orarului,igiena dezastruoasa,distrugeri…etc.
Aspecte care se repeta dintodeauna.
S-au facut repetate sesizari la organele competente de catre locatari dar fara a se luat masuri”, a scris un clujean pe domnuleprimar.ro.

 tgrgrqrgrrcascd 12498929_205383339829211_512426177_n-768x576

La Brașov reacţiile pe această temă sunt la fel de diverse ca parlamentările pe tema legii, informează bzb.ro

„Am avut cam la fel de mulţi clienţi ca şi până acum. Au venit şi fumătorii, pe mulţi îi cunoşteam fiindu-ne clienţi fideli. Diferenţa constă în faptul că nu mai stau atât de mult la masă, îşi beau berea sau cafeaua şi pleacă. Aceasta nu înseamnă însă neapărat că ei consumă mai puţin.

După primul weekend fără tutun în incinte, managerii și proprietarii localurilor din Oradea nu vad această interzicere ca pe o problemă majoră și nici nu au simțit mari diferențe în vânzări. „În timpul zilei, la cafea, s-a simțit o ușoară scădere a vânzărilor, iar seara în weekend nu s-au simțit diferențe”, a precizat Gondoș Gabor, administratorul localului Lord’s Pub pentru bihon.ro.

DSC_3815-600x400-9

„Mulți dintre clienții localului s-au declarat mulțumiți fară fum. Acum că s-a luat această hotărâre la nivel național consider ca numărul familiilor care vin la restaurant cu copii va fi în creștere”, a declarat Eugen Pocian, proprietarul restaurantului Corsarul.

Recomandari